Άρτα: Εκλογή νέου ΔΣ στον «Αλιευτικό Σύλλογο Δήμου Αρταίων» - Πρόεδρος ο Χρήστος Πάνου

Έγιναν πρόσφατα στην Ανέζα της Δημοτικής Ενότητας Αμβρακικού, οι εκλογές για την ανάδειξη τακτικής διοίκησης του επαγγελματικού αλιευτικού συλλόγου δήμου Αρταίων. 

Μετά την ψηφοφορία η κατανομή καθηκόντων τακτικής διοίκησης του αλιευτικού συλλόγου δήμου Αρταίων, έγινε ως ακολούθως: -Πρόεδρος ΠΑΝΟΥ ΧΡΗΣΤΟΣ, Γραμματέας Παναγιώτου Σωτήριος, Ταμίας Κοτσαρίνης Ανδρέας.

Ο νέος Πρόεδρος ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΝΟΥ με καταγωγή από την Ανέζα, έδρας του συλλόγου και διοίκησης του αλιευτικού συλλόγου δήμου Αρταίων, επαγγελματίας ψαράς ο ίδιος, έχει κάνει ήδη έναν πρώτο κύκλο και μια σειρά συναντήσεων σχετικούς φορείς που σχετίζονται με την αλιεία αλλά και με πολιτικούς εκπροσώπους και συμμετοχή σε ημερίδες αντικειμένου αλιευτικής δραστηριότητας, για την προώθηση των αιτημάτων του συλλόγου, ενώ η προαγωγή και η διασφάλιση των οικονομικών, κοινωνικών και επαγγελματικών συμφερόντων των μελών των ελευθέρων αλιέων της θάλασσας του Αμβρακικού κόλπου και η καλύτερη εκπροσώπηση των αλιέων της χωρικής ενότητας, θα είναι στην βασική ατζέντα. Μέσα από την καταστατική πράξη του αλιευτικού συλλόγου δήμου Αρταίων, για την εξασφάλιση μιας δίκαιης ανταμοιβής της εργασίας τους ή και στην ανάδειξη/λύση των αλιευτικών προβλημάτων του οργανωμένου επαγγελματικού κλάδου.

Οι εκλογές έγιναν βάσει, αξίζει εδώ να υπενθυμιστεί, την εφαρμογή του νόμου 4015/2011 που καταργούσε οριζόντια όλους τους παλαιούς αλιευτικούς συλλόγους, που υπήρχαν σε κάθε δημοτικό διαμέρισμα. 

Είναι το Θεσμικό Πλαίσιο για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς, τις συλλογικές οργανώσεις και την επιχειρηματικότητα του αγροτικού κόσμου – Οργάνωση της εποπτείας του Κράτους. Επιπλέον, διευκρινίζεται ότι ο Σύλλογος Επαγγελματιών Αλιέων Διευρυμένου Δήμου Αρταίων αποτελεί λοιπόν τον καθολικό διάδοχο, όπως και σε κάθε περιοχή.

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Εκλογή νέου ΔΣ στον «Αλιευτικό Σύλλογο Δήμου Αρταίων» - Πρόεδρος ο Χρήστος Πάνου
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 5182965603739447158
item