Γιάννενα: Να βρεθεί άμεσα λύση για τη ΒΙ.ΠΕ.!

Από τον «Άννα στον Καϊφα», ήτοι από την ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Α.Ε. στο Δήμο Ζίτσας «πηγαίνουν» οι εγκατεστημένες επιχειρήσεις στη Βιομηχανική Περιοχή Ιωαννίνων για το ζήτημα των ανταποδοτικών τελών και λύση δεν βρίσκουν! 

Πρόκειται για ένα αλαλούμ, το οποίο έχει προκληθεί μετά την πρόσφατη ψήφιση του νόμου για τη μεταφορά των υπηρεσιών για καθαριότητα, φωτισμό και συλλογή απορριμμάτων από τους Δήμους στην ΕΤΒΑ που είναι υπεύθυνη για τις Βιομηχανικές Περιοχές. 

Είτε όμως από βιασύνη εφαρμογής του νέου νόμου, είτε από ασάφειες που χρήζουν διευκρινίσεων, η κατάσταση έχει περιπλακεί και προκαλεί… νευρικό κλονισμό στους επιχειρηματίες. 

Το που θα πληρώνουν ανταποδοτικά τέλη, ήταν το τελευταίο που έπρεπε να τους απασχολεί, όταν υπάρχουν πολύ σοβαρότερα προβλήματα που έχουν ενταθεί από τις παρατεταμένες περιόδους κρίσεων, πρώτα οικονομικής, μετά υγειονομικής και τελευταία της πολεμικής στην Ουκρανία, τα οποία συνθέτουν ένα πολύ δυσμενές κλίμα που απειλεί τη βιωσιμότητα πολλών επιχειρήσεων. 

Κι όμως τους… έτυχε και αυτό, το οποίο άμεσα θα πρέπει να αντιμετωπιστεί κατά τρόπο τέτοιο που και οι επιχειρήσεις να μην επιβαρυνθούν περαιτέρω από γραφειοκρατικές -και αχρείαστες- διαδικασίες και η παροχή υπηρεσιών να συνεχιστεί στο ίδιο επίπεδο που παρείχε ο Δήμος Ζίτσας. Περί αυτών καμία καθυστέρηση και καμία υποβάθμιση δεν επιτρέπεται. 

Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, να αναφέρουμε επιγραμματικά ότι η  ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ. Α.Ε. με έγγραφό της προς τις Επιχειρήσεις, τις καλεί να καταβάλλουν στην ίδια τα ανταποδοτικά τέλη για καθαριότητα, φωτισμό και συλλογή απορριμμάτων και παράλληλα τους ζητά να απευθυνθούν στο Δήμο Ζίτσας, προκειμένου αυτός να μηδενίσει τα τετραγωνικά μέτρα με τα οποία επιβάλλονταν τα σχετικά τέλη.

Ο Δήμος Ζίτσας με έγγραφό του προς την επιχείρηση ΑΡΑΜΠΑΤΖΗΣ Ι.Κ.Ε. που έθεσε σχετικό ερώτημα, αναφέρει ότι η δήλωση/έγγραφο της ΕΤΒΑ ΒΙΠΕ Α.Ε. δεν την καθιστά δικαιούχο είσπραξης των ανταποδοτικών τελών των επιχειρήσεων, προσθέτοντας ότι έχει απευθυνθεί για διευκρινίσεις στο αρμόδιο Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, χωρίς να έχει δοθεί (μέχρι 19 Απριλίου) απάντηση.

Καταλήγοντας, αναφέρει ότι μέχρι να υπάρξουν νεότερα δεδομένα, ο Δήμος Ζίτσας εξακολουθεί να θεωρεί ότι είναι δικαιούχος είσπραξης των ανταποδοτικών τελών. 

Είναι μετά να μη… σηκώνουν ψηλά τα χέρια οι Επιχειρήσεις;

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Να βρεθεί άμεσα λύση για τη ΒΙ.ΠΕ.!
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 4178144253422264714
item