Άρτα: Δίωρη στάση εργασίας προκήρυξε ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Άρτας

Με απόφαση της Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποιήθηκε τη Τρίτη 2/5/2023 στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείου, ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο και στα ΚΥ ν.Άρτας προκηρύσσει 2ωρη Στάση εργασίας, την Παρασκευή 5 Μαΐου 2022, από τις 11 το πρωί ως τις 13:00 το μεσημέρι.

Στην ανακοίνωσή του καλεί στις 11 το πρωί στις 5 Μαΐου 2023 στην είσοδο σε συγκέντρωση και στην συνέχεια σε παράσταση διαμαρτυρίας στην Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση: Το Νοσοκομείο Άρτας και οι μονάδες ΠΦΥ του νομού Άρτας είναι στο στόχαστρο.

Στο Νοσοκομείο έχουμε:
• Προγράμματα εφημέρευσης με κενές μέρες.
• 28 οργανικά κενά στην Ιατρική Υπηρεσία και καμία θέση στην τελευταία προκήρυξη για προσλήψεις μόνιμου ιατρικού προσωπικού – Πολλές κενές θέσεις ειδικευόμενων
• Υποχρηματοδότηση με μόνο στόχο τον περιορισμό της λειτουργίας του Νοσοκομείου
• Πλήρης εντατικοποίηση σε όλους τους τομείς τις εργασίας στο σύνολο των υπηρεσιών του Νοσοκομείου.

Καλούμε τους πολίτες της Άρτας, τους κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς φορείς να συμπορευτούμε στον αγώνα για την υπεράσπιση του Νοσοκομείου της πόλης και των Κέντρων Υγείας του νομού.

Θα παλέψουμε με όλες μας τις δυνάμεις απέναντι στην υποβάθμιση του Νοσοκομείου της Άρτας. Ενάντια σε κάθε σχέδιο ιδιωτικοποίησης και διάλυσης του Εθνικού Συστήματος Υγείας και των δομών του. 

Ενάντια στα ΣΔΙΤ και στους σχεδιασμούς για το «νέο ΕΣΥ» που περιλαμβάνει κλείσιμο δομών, συγχωνεύσεις και ιδιωτικοποίηση. Υπερασπιζόμαστε την υγεία σαν δημόσιο αγαθό και παλεύουμε ενάντια στην εμπορευματοποίηση της.”

epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Δίωρη στάση εργασίας προκήρυξε ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Νοσοκομείο Άρτας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 4149487441667754893
item