Λάζαρος Λασκαρίδης: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, απαισιόδοξοι οι γιατροί

Από την ημέρα των γενεθλίων του, που τραυματίστηκε βαριά ,ο δημοσιογράφος και αντιδήμαρχος Καλλιθέας Λάζαρος Λασκαρίδης δίνει την πιο κρίσιμη μάχη της ζωής του.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι γιατροί του Γεώργιος Γεννηματάς όπου νοσηλεύεται δεν είναι αισιόδοξοι για την πορεία της υγείας του και οι δικοί του άνθρωποι εναποθέτουν τις ελπίδες τους σε ένα θαύμα για τον αντιδήμαρχο που είναι πατέρας ενός ανήλικου παιδιού.

«Η κατάσταση του Λάζαρου παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη και οι γιατροί είναι απαισιόδοξοι» λέει στο iefimerida.gr πηγή από το στενό φιλικό του περιβάλλον προσθέτοντας ότι τα τραύματα του είναι πολύ σοβαρά ενώ χάθηκε πολύτιμος χρόνος μετά την πτώση του στο κενό. 

«Η μεταφορά του στο νοσοκομείο καθυστέρησε καθώς η πυροσβεστική προσπαθούσε να τον απεγκλωβίσει απλό το στενό, δυσπρόσιτο σημείο του υπογείου στο οποίο είχε πέσει. Σκέφτηκαν ακόμα και να δέσουν ιμάντες από τα κάγκελα για να τον ανασύρουν αλλά η ιδέα εγκαταλείφθηκε γιατί ήταν σαθρά και γι αυτό άλλωστε έπεσε από το μπαλκόνι» σημειώνει η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Λάζαρος Λασκαρίδης παραμένει σε μηχανική υποστήριξη, ενώ οι οικείοι του τελούν εν αναμονή του ιατρικού ανακοινωθέντος.

Ο Λάζαρος Λασκαρίδης ακούμπησε στα κάγκελα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλλιθέας κατά τη διάρκεια εκδήλωσης την Πέμπτη 27 Απριλίου. Όμως τα κάγκελα υποχώρησαν με αποτέλεσμα να πέσει από ύψος περίπου τριών μέτρων . 

Από τότε νοσηλεύεται με βαριές κακώσεις διασωληνωμένος στην εντατική του Νοσοκομείου Γεώργιος Γεννηματάς.

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε ο δικηγόρος του Λάζαρου Λασκαρίδη ζητώντας απόδοση ευθυνών για το ατύχημα που είχε ο δημοσιογράφος-αντιδήμαρχος Πολιτισμού Καλλιθέας.

Ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού του Δήμου Καλλιθέας, Λάζαρος Λασκαρίδης συνεχίζει να νοσηλεύεται για έκτη μέρα διασωληνωμένος στη ΜΕΘ του «Γ. Γεννηματάς» έχοντας υποστεί βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές και θωρακικές κακώσεις ύστερα από την πτώση του από το σαθρό κάγκελο του ισογείου του κτηρίου της δημοτικής βιβλιοθήκης στο οποίο φέρεται να στηρίχθηκε.

Οι γιατροί τον έχουν υποβάλλει σε διαδοχικά χειρουργεία σε κεφάλι (σ.σ.: αφαίρεση αιματώματος από τον εγκέφαλο) και θώρακα (σ.σ.: πνεύμονες) και παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση, όντας από την πρώτη στιγμή της νοσηλείας του διασωληνωμένος.

Μπόλης: Ονομαστικές ευθύνες

Ο δικηγόρος του δημοσιογράφου κι αντιδημάρχου Πολιτισμού Καλλιθέας, Δημήτρης Μπόλης, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά από την πρώτη στιγμή, ζητώντας από την εισαγγελία Πρωτοδικών να διερευνηθούν ποινικές ευθύνες και να αποδοθούν ονομαστικά, αν κι εφόσον προκύπτουν.

Η μηνυτήρια αναφορά καταλήγει ως εξής: «Σας ενημερώνω κ. Εισαγγελεύ για τα διαδραματισθέντα γεγονότα που αφορούν στον σοβαρότατο τραυματισμό του Λ. Λασκαρίδη, ο οποίος έλαβε χώρα την 27 Απριλίου 2023 και περί τις 18.00, στο κτίριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καλλιθέας, έτι δε αιτούμαι όπως διενεργήσετε τις καθ’ Υμάς δέουσες ενέργειες, ίνα αποδοθούν οι ευθύνες σε όποιον ανήκουν, για την ως άνω πράξη του σοβαρότατου τραυματισμού του Λ. Λασκαρίδη, καθώς επίσης να πραγματοποιηθεί αυτοψία του αρμοδίου Πολεοδομικού γραφείου στο χώρο του συμβάντος, αφού από δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου προκύπτει η ύπαρξη επικίνδυνων κατασκευών (σκουριασμένα κάγκελα που υποχώρησαν) που παραβιάζουν τους πολεοδομικούς κανόνες και έχουν άμεση αιτιώδη συνάφεια με την πρόκλησή του τραυματισμού του Λ. Λασκαρίδη».


epirusblog.gr
5 of 5
Λάζαρος Λασκαρίδης: Σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, απαισιόδοξοι οι γιατροί
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 389372312304448476
item