Πρέβεζα: Συνεδρίασε το Τοπικό Συντονιστικό για την αντιπυρική προστασία του Δήμου Πρέβεζας

Mε βασικό θέμα την επίλυση των τελευταίων προβλημάτων που αφορούν στην θωράκιση του Δήμου Πρέβεζας από συμβάντα που μπορεί να προκύψουν κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου η οποία ξεκίνησε την 1η Μαΐου , συνεδρίασε το πρωί της Τρίτης, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου το Τοπικό Συντονιστικό με τη συμμετοχή όλων των συναρμόδιων φορέων.
Τη συνεδρίαση συντόνισε ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος, ενώ παραβρέθηκαν ακόμη οι αντιδήμαρχοι Δ.Ε Λούρου Νίκος Παγγές και Ζαλόγγου Γιώργος Σαριάνογλου, ο διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Πρέβεζας Αθανάσιος Μικρούλης, ο υπεύθυνος του γραφείου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ηπείρου Νίκος Παππάς, εκπρόσωποι της 131 Σ.Μ, της αστυνομίας, του λιμεναρχείου, της ΛΕΚ, της Αερολέσχης, της ΔΕΥΑ κλπ .
Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε ζητήματα που αφορούν επισκευές και τοποθέτηση νέων υδροστομίων, καθαρισμούς δασικών δρόμων και λοιπές παρεμβάσεις και στις τρεις Δημοτικές Ενότητες Πρέβεζας, Λούρου και Ζαλόγγου, ενώ ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο να βρεθεί η καλύτερη δυνατή πρόσβαση προς το Μονολίθι για όσο διάστημα διαρκούν οι εργασίες παράκαμψης της Αρχαίας Νικόπολης.
Η συνεργασία και ο συντονισμός μεταξύ των φορέων χαρακτηρίστηκε από όλους ως βασικό σημείο για την επιτυχημένη αντιμετώπιση της αντιπυρικής περιόδου.
Ο δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος υπογράμμισε ότι οι υπηρεσίες του Δήμου Πρέβεζας βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα και επαγρύπνηση για να συνδράμουν με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο ότι τους ζητηθεί όχι μόνο στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του αλλά και όπου αλλού τους ζητηθεί.
Ο κ. Γεωργάκος ευχαρίστησε όλους τους φορείς για τη συνεργασία τους εκφράζοντας την πεποίθηση ότι με σωστό προγραμματισμό και κυρίως συνεργασία θα προστατευθούν τόσο οι ανθρώπινες ζωές όσο και το περιβάλλον, οι περιουσίες και τα αρχαιολογικά μνημεία της περιοχής.
epirusblog.gr
5 of 5
Πρέβεζα: Συνεδρίασε το Τοπικό Συντονιστικό για την αντιπυρική προστασία του Δήμου Πρέβεζας
epirusblog.gr
5 of 5
Πρεβεζα 1034334073783305849
item