Αλαλούμ στον χώρο δεξιά της ΝΔ -Πόλεμος Μπογδάνου-Λατινοπούλου, ξεκαθάρισμα στην Ελληνική Λύση

Την προσοχή της στη συνεδρίαση του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου που θα κρίνει την συμμετοχή ή όχι του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές και αναμένεται να εκδοθεί μέχρι το απόψε το βράδυ έχει στραμμένη η κυβέρνηση.

Η απόφαση θα κρίνει την αποτελεσματικότητα της νομοθετικής ρύθμισης που έφερε το Μέγαρο Μαξίμου και ψήφισαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για να μπει φρένο στην κάθοδο εγκληματικών οργανώσεων με τον μανδύα πολιτικού κόμματος στις εκλογές. 

Επίσης, το αν θα πάρει μέρος ή όχι στην εκλογική αναμέτρηση ενδέχεται να επηρεάσει τους πολιτικούς συσχετισμούς, καθώς με βάση τις δημοσκοπήσεις, οι οποίες προβλέπουν ότι μπορεί να περάσει τον πήχη του 3% με αποτέλεσμα να βρεθούν επτά κόμματα στη Βουλή θα καταστήσει πιο δύσκολη την αυτοδυναμία για το πρώτο κόμμα στις δεύτερες εκλογές.

Η ΝΔ δεν εισπράττει ψήφους από το κόμμα Κασιδιάρη, «ο ΣΥΡΙΖΑ κλείνει το μάτι στους ψηφοφόρους του»

Η Νέα Δημοκρατία, πάντως, δεν προσδοκά ότι θα μπορέσει να αλιεύσει κάποιο μέρος από τους ψηφοφόρους του κόμματος Κασιδιάρη. Τα «αντισυστημικά» χαρακτηριστικά των εν δυνάμει ψηφοφόρων αυτού του μορφώματος είναι δεδομένο ότι είτε θα περάσουν στην αποχή είτε θα αναζητήσουν άλλα κόμματα που μπορούν να εκφράσουν την «αντισυστημική ψήφο». 

Άλλωστε, από την πρώτη στιγμή στάθηκε απέναντι και το Σάββατο κατέθεσε υπόμνημα κατά της ανακήρυξης του «Εθνικού Κόμματος - Ελληνες» στις ερχόμενες εκλογές, συνοδευόμενο από υλικό τεκμηρίωσης 300 σελίδων και δύο ηλεκτρονικούς δίσκους μεγάλης χωρητικότητας με οπτικοακουστικό υλικό που αποδεικνύουν τη δράση του Ηλία Κασιδιάρη ως πραγματικού αρχηγού του κόμματος. 

Αυτό έδωσε την δυνατότητα στην κυβέρνηση να στρέψει τα βέλη της κατά του ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο χαρακτήρισε «δημοκρατική εξαίρεση» τόσο για την μη ψήφιση της νομοθετικής ρύθμισης όσο και την απουσία δικού του υπομνήματος στον Άρειο Πάγο. 

Ο Άκης Σκέρτσος δήλωσε ότι ο κ. Τσίπρας «κλείνει το μάτι στους ψηφοφόρους ενός καταδικασμένου για εγκληματική οργάνωση» επειδή θεωρεί ότι μπορεί να συγκεντρώσει ψήφους από αυτή τη δεξαμενή.

Το αλαλούμ στην «ακροδεξιά πολυκατοικία»

Με ενδιαφέρον παρακολουθούν κυβερνητικά στελέχη το αλαλούμ που επικρατεί στον χώρο δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, όπου επικρατούν τα αλληλομαχαιρώματα και οι καταγγελίες για μαύρο χρήμα. Το αν θα μπορέσει η ΝΔ να συσπειρώσει ψηφοφόρους που ελέω της απλής αναλογικής ήθελαν να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους στρεφόμενοι σε ακραίους μικρούς σχηματισμούς μένει να φανεί. 

Το σίγουρο είναι ότι θα το επιδιώξει προβάλλοντας τις επιτυχίες της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό και την θωράκιση της εθνικής άμυνας, αλλά και αναδεικνύοντας την κρισιμότητα της κάλπης της 21ης Μαΐου, όπου «δεν υπάρχουν περιθώρια για ψήφο διαμαρτυρίας».

Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες ενισχύουν την προσπάθεια της καθώς οι πρωταγωνιστές της (ακρο)δεξιάς πολυκατοικίας με τις κινήσεις αλληλοεξοντώνονται και εκπέμπουν σημάδια ανικανότητας.

Το κόμμα Εμφιετζογλου - Μπογδάνου κόπηκε με το... καλημέρα από τον Άρειο Πάγο μετά από προσφυγή που έκανε συνεπώνυμο κόμμα για «ονοματοκλοπή», αλλά και για την «έμπνευση» να χρησιμοποιήσουν ως σήμα το αστέρι της Βεργίνας που αποτελεί εθνικό σύμβολο και απαγορεύεται από την εκλογική νομοθεσία. 

Στη συνέχεια ο κ. Μπογδάνος προσέφυγε και ο ίδιος κατά του κόμματος "Πατρίδα" της Αφροδίτης Λατινοπούλου πετυχαίνοντας να τεθεί και αυτό εκτός «κούρσας».

Εν τω μεταξύ, λίγες εβδομάδες πριν τις κάλπες ξεκίνησε ξεκαθάρισμα λογαριασμών στην Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, με τον ίδιο να διαγράφει δύο από τους βουλευτές του. 

Ακολούθησαν οι κατηγορίες από την πλευρά τους για «μαύρο» χρήμα και περίεργες συναλλαγές βάζοντας σε περιδίνηση το κόμμα με τον εμφύλιο να οδηγείται στις δικαστικές αίθουσες, ενώ προστέθηκε και η παρέμβαση της Αρχής για την καταπολέμηση του «μαύρου» χρήματος. 

Μένει τώρα να φανεί αν αυτό το σκηνικό θα σημάνει και την εκλογική αποδυνάμωση της Ελληνικής Λύσης που στις μετρήσεις των προηγούμενων εβδομάδων κατέγραφε υψηλά ποσοστά, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα.


epirusblog.gr
5 of 5
Αλαλούμ στον χώρο δεξιά της ΝΔ -Πόλεμος Μπογδάνου-Λατινοπούλου, ξεκαθάρισμα στην Ελληνική Λύση
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 3258419951033444707
item