«Μικρό καλάθι» για τα 11 σημεία του Αλέξη Τσίπρα όσον αφορά την προοδευτική διακυβέρνηση κράτησε το πρωί της Πέμπτης ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, χρησιμοποιώντας ξανά τον όρο «προεκλογική μούφα».
«Πρέπει να κρατάμε μικρό καλάθι για τα 11 σημεία του Τσίπρα για την προοδευτική διακυβέρνηση, αφού όλα αυτά είναι υπό μια σειρά από προϋποθέσεις.
Αυτά είναι για να ρίξει στάχτη στα μάτια. Το ΚΚΕ δεν πιέζει, ο κ. Τσίπρας πιέζει για να πάρει ψηφοφόρους» συμπλήρωσε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.
Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα «στα βασικά ζητήματα Μητσοτάκης και Τσίπρας είναι ίδιοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το 50% των νόμων που έφερε την προηγούμενη 4ετία η Κυβέρνηση Μητσοτάκη στην Βουλή, το ΠΑΣΟΚ ψήφισε πάνω από 70%.
Αφού τα βρίσκουν σε αυτά, γιατί να μην μπορούν να τα βρουν και σε άλλα και να κάνουν κυβέρνηση, ώστε η χώρα να αποφύγει τις διπλές εκλογές και όλα αυτά που λένε;».
Κληθείς να σχολιάσει τον αποκλεισμό του κόμματος του Ηλία Κασιδιάρη από τις εκλογές, ο Δημήτρης Κουτσούμπας έκανε λόγο για «λανθασμένο χειρισμό». «Για την δίκη της Χρυσής Αυγής χάθηκε πάρα πολύς χρόνος.
Μιλάμε για ένα ζήτημα που θα μπορούσε να είναι λυμένο: εγκληματίας ναζί που ηγείται κόμματος με άλλο όνομα, όχι τις Χρυσής Αυγής, οπότε θα ήταν λυμένο το πρόβλημα, βάσει του νόμου.
Εμμέσως του δίνεται βήμα από την φυλακή, ώστε ο Κασιδιάρης να προβάλλεται. Κάνει απαράδεκτες γενικεύσεις η συγκεκριμένη τροπολογία που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν. Μπορεί μελλοντικά να αγγίξει και το ΚΚΕ.
Αύριο μια άλλη κυβέρνηση και μια άλλη σύνθεση δικαστηρίου μπορεί να βάλει στο μάτι το ΚΚΕ».
Ο ΓΓ της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ ρωτήθηκε και για τον εκλογικό στόχο του κόμματος και απάντησε ότι «είναι όσο πιο ψηλά γίνεται». «Είναι διαφορετικό πράγμα να έχεις 15 βουλευτές.
Ο λαός, με 15 βουλευτές, μας είδε μαχητικούς μέσα στην Βουλή, με αποκαλύψεις, και φυσικά μπροστάρηδες στους αγώνες, εκεί που υπάρχει ο φόβος να χάσει ο άνθρωπος το σπίτι του.