Εκλογές 2023 - Σκέρτσος σε Τσαπανίδου: Ντιμπέιτ με όλους τους αρχηγούς στις 10 Μαΐου όπως αποφασίστηκε

Απάντηση στις δηλώσεις της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πόπης Τσαπανίδου, δίνει η κυβέρνηση δια του κυβερνητικού εκπροσώπου, Άκη Σκέρτσου, αναφορικά με την πρόσκληση του MEGA για ντιμπέιτ μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα καθώς ο τηλεοπτικός σταθμός δεν θα είναι σε θέση να μεταδώσει ολόκληρη την αναμέτρηση των πολιτικών αρχηγών την Τετάρτη 10 Μαρτίου.

Συγκεκριμένα όπως λέει ο κ. Σκέρτσος, «ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να προσκαλεί ή να αυτοπροσκαλείται, να επιβεβαιώνει ότι είναι εξαίρεση όσο θέλει» και σημειώνει πως θα γίνει το ντιμπέιτ μεταξύ όλων των πολιτικών αρχηγών στις 10 Μαΐου, μία απόφαση που ελήφθη από την διακομματική επιτροπή.

«Η δυσανεξία του στους θεσμούς δεν μας εκπλήσσει. Η στάση του είναι αποκαλυπτική ως προς τον σεβασμό του στα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης», σημειώνει ο κ. Σκέρτσος.

Η δήλωση του Άκη Σκέρτσου:

«Η διακομματική επιτροπή, δηλαδή ο συναινετικός θεσμός που εδώ και δεκαετίες ορίζει τις διαδικασίες και τους όρους διεξαγωγής του προεκλογικού αγώνα, αποφάσισε για ένα debate μεταξύ των έξι επικεφαλής των κοινοβουλευτικών κομμάτων την Τετάρτη 10 Μαΐου. Αυτό αποφασίσθηκε ομόφωνα και αυτό θα γίνει. 

Ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να προσκαλεί ή να αυτοπροσκαλείται, να επιβεβαιώνει ότι είναι εξαίρεση όσο θέλει. Η δυσανεξία του στους θεσμούς δεν μας εκπλήσσει. Η στάση του είναι αποκαλυπτική ως προς τον σεβασμό του στα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης. Η απομόνωσή του είναι καθολική και η στάση του κωμική».

Τσαπανίδου: Να γίνει ο δημόσιος διάλογος που θα συμβάλει στην ενημέρωση των πολιτών».

Νωρίτερα,θετικά είχε ανταποκριθεί στην πρόταση του MEGA, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου η οποία γνωστοποίησε πως «με χαρά αποδεχόμαστε την πρόσκληση του τηλεοπτικού σταθμού MEGA σε ανοιχτό διάλογο ντιμπέιτ μεταξύ του Αλέξη Τσίπρα και του Κυριάκου Μητσοτάκη και πως είναι στη διάθεση του καναλιού, όποια μέρα επιθυμεί τροποποιώντας το πρόγραμμα του προέδρου για να γίνει ο δημόσιος διάλογος που θα συμβάλει στην ενημέρωση των πολιτών».

Aρχικά το κανάλι είχε διευκρινίσει πως δεν θα μπορέσει να μεταδώσει όλο το προγραμματισμένο debate των πολιτικών αρχηγών καθώς έχει εκείνη την ημέρα τη συμβατική υποχρέωση να μεταδώσει ποδοσφαιρικό αγώνα του Champions League, όπως ανέφερε η πρόσκληση από τον γενικό διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης, Σταμάτη Μαλέλη.

WhatsApp-Image-2023-05-05-at-17_53_28
epirusblog.gr
5 of 5
Εκλογές 2023 - Σκέρτσος σε Τσαπανίδου: Ντιμπέιτ με όλους τους αρχηγούς στις 10 Μαΐου όπως αποφασίστηκε
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 4621025031957014040
item