Μετά τους SPIKE η Ελλάδα αγοράζει δεκάδες Orbiter-3 UAS…

Η Aeronautics Ltd. – παγκόσμιος ηγέτης στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την κατασκευή Μη Επανδρωμένων Συστημάτων Αεροπορίας (UAS) ανακοινώνει σύμβαση για την προμήθεια δεκάδων συστημάτων Orbiter 3 από το ελληνικό Υπουργείο Άμυνας. 

Η συμφωνία εντάσσεται στο μεγάλο συμβόλαιο μεταξύ του ισραηλινού και του ελληνικού υπουργείου Άμυνας, ύψους περίπου 370 εκατ. ευρώ, για την προμήθεια των πυραύλων Spike της Rafael. Σχετική ανακοίνωση – Δελτίο Τύπου από ελληνικής πλευράς δεν έχει υπάρξει, όπως και στην περίπτωση των Spike.

Ως μέρος της σύμβασης, η Rafael θα παρέχει μια προηγμένη λύση που θα παρέχει σημαντικό επιχειρησιακό πλεονέκτημα στο σύγχρονο πεδίο μάχης. 

Τα Orbiter 3 ανιχνεύουν, αναγνωρίζουν και καταγράφει (DRI) τον στόχο, οι πύραυλοι Spike, που εκτοξεύονται από τον αέρα, τη θάλασσα ή τη ξηρά μπορούν να αξιοποιήσουν γρήγορα το σύστημα C4I “Fire Weaver”. Η ταχεία μεταβίβαση δεδομένων προσφέρει μεγάλο τακτικό πλεονέκτημα.

Το Orbiter 3 είναι ένα μικρό τακτικό μη επανδρωμένο εναέριο σύστημα και θεωρείται ένα από τα κορυφαία συστήματα στην κατηγορία του παγκοσμίως. Διαθέτει προηγμένες δυνατότητες ISTAR, μεγάλη αντοχή, ικανότητα μεταφοράς διαφόρων τύπων ωφέλιμων φορτίων, προηγμένη επεξεργασία εικόνας, μικρό  αποτύπωμα, πλοήγηση και αντοχή σε σκληρές καιρικές συνθήκες.

“Είμαστε περήφανοι που είμαστε μέρος αυτής της σημαντικής συνεργασίας με τη Rafael στη συμφωνία G2G με το ελληνικό ΥΠΕΘΑ. Αυτή η συνεργασία καταδεικνύει την τεχνολογική συνέργεια και τη στενή επιχειρηματική ολοκλήρωση μεταξύ των δύο εταιρειών. 

Επίσης ευχαριστεί το Υπουργείο Άμυνας του Ισραήλ, το οποίο έχει επενδύσει σημαντικές προσπάθειες για τη διευκόλυνση της συμφωνίας, και το ελληνικό Υπουργείο Άμυνας που εξέφρασε την εμπιστοσύνη του στη λύση της Aeronautics», ανέφερε κορυφαίο στέλεχος της   Aeronautics Group.

H Aeronautics Group ιδρύθηκε το 1997 και εξελίχθηκε σε παγκόσμιο ηγέτη στο σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την κατασκευή Μη Επανδρωμένων Αεροπορικών Συστημάτων (UAS). 

Υποστηριζόμενο από συνεχή έρευνα και ανάπτυξη και με αποδεδειγμένα άριστες επιδόσεις και λειτουργικότητα, το ευρύ χαρτοφυλάκιο προϊόντων της Aeronautics περιλαμβάνει την τεχνογνωσία των θυγατρικών της και προσφέρει λύσεις για ένα ευρύ φάσμα αποστολών Πληροφοριών, Επιτήρησης και Αναγνώρισης (ISR) που ηγούνται του τμήματος με την αιχμή συστήματα για το σύγχρονο πεδίο μάχης. 

Έχοντας εξαγοραστεί από τις Rafael Advanced Defense Systems και Stolero Aeron Ltd., η Aeronautics χρησιμοποιεί την τεχνολογική συνέργεια μεταξύ των δύο εταιρειών.


epirusblog.gr
5 of 5
Μετά τους SPIKE η Ελλάδα αγοράζει δεκάδες Orbiter-3 UAS…
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 6044718309856574655
item