Απίστευτο: Δείτε τι ανακάλυψαν στο εσωτερικό της πυραμίδας Kukulkan!!

Οι ειδικοί ανακάλυψαν στο εσωτερικό της πυραμίδας Kukulkan στο δυτικό Μεξικό, μια τρίτη δομή αποκαλύπτοντας πως χτίστηκε σαν μια «ρωσική μπάμπουσκα», ανακοίνωσαν οι εμπειρογνώμονες την Τετάρτη.

Μια πυραμίδα ύψους 10 μέτρων βρέθηκε μέσα σε μια άλλη δομή ύψους 20 μέτρων, η οποία περιβάλλεται από εξωτερικό χώρο ύψους 30 μέτρων στο αρχαιολογικό συγκρότημα των Μάγια γνωστό ως Τσίτσεν Ίτζα στην επαρχία Γιουκατάν.

Η μικρότερη πυραμίδα χτίστηκε μεταξύ 550 και 800 μ.Χ., σύμφωνα με μηχανικούς και ανθρωπολόγους. Η μέση δομή είχε ήδη ανακαλυφθεί στη δεκαετία του 1930 και χρονολογείται από το 800-1000, ενώ η μεγαλύτερη ολοκληρώθηκε μεταξύ 1050-1300.

Η ανακάλυψη δείχνει ότι η πυραμίδα, γνωστή και ως El Castillo (Το Κάστρο), χτίστηκε σε τρεις φάσεις.
«Είναι σαν μια ρωσική μπάμπουσκα, όπως αναφέρει το apocalypsejohn. Κάτω από τη μεγάλη κούκλα έχουμε μία ακόμη και από κάτω άλλη μία» δήλωσε ο Rene Chavez Seguro, επικεφαλής του έργου και γεωφυσικός.

Οι δομές χτίστηκαν η μία πάνω στην άλλη για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένης της απομάκρυνσης ή της άφιξης της νέας ηγεσίας, δήλωσε ο Denisse Argote, εμπειρογνώμονας στο Εθνικό Ινστιτούτο Ανθρωπολογίας και Ιστορίας.

Η μικρότερη πυραμίδα εντοπίστηκε χάρη στη χρήση μη επεμβατικών τεχνικών σάρωσης.

Η ανακάλυψη θα μπορούσε να ρίξει φως στον πολιτισμό των Μάγια προτού επηρεαστεί από τους πληθυσμούς του κεντρικού Μεξικό.

Το 2015, οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν πως η πυραμίδα Kukulkan είχε χτιστεί στην κορυφή ενός υπόγειου ποταμιού, κάτι που είναι κοινό στην περιοχή και ιερό στους Μάγια, σύμφωνα με τον Guardian.

epirusblog.gr
5 of 5
Απίστευτο: Δείτε τι ανακάλυψαν στο εσωτερικό της πυραμίδας Kukulkan!!
epirusblog.gr
5 of 5
περίεργα 8839780081858118760
item