Γιάννενα: Καταγγελία της Ένωσης Γονέων για «στρατολόγηση» μαθητών από οπαδικούς συνδέσμους

“Η Ένωση Γονέων Μαθητών Δ,Ιωαννιτών παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία το φαινόμενο της έξαρσης της οπαδικής βίας στην πόλη μας. 

Καταδικάζουμε με τον πλέον κατηγορηματικό  τρόπο την δολοφονική συμπλοκή στα Σεισμόπληκτα και την εγκληματική δράση διάφορων συμμοριών και εγκληματικών ομάδων που με «προκάλυμμα» τον αθλητισμό επιχειρούν να δηλητηριάσουν τη ζωή και τις συνειδήσεις νέων ανθρώπων.

Ιδιαίτερα μας ανησυχεί το γεγονός ότι γίνεται προσπάθεια  να μεταφερθούν οι οπαδικές αντιπαραθέσεις στους χώρους των σχολείων. 

Αυτό μαρτυρούν οι πρόσφατοι βανδαλισμοί σχολικών κτηρίων (πχ ΕΠΑΛ-Κατσικάς) κατά τους οποίους οι βάνδαλοι άφησαν το αποτύπωμά τους αναγράφοντας  οπαδικά συνθήματα. 

Είναι άλλωστε «κοινό μυστικό» η διαρκής προσπάθεια στρατολόγησης μαθητών από οπαδικούς συνδέσμους (οι οποίοι παρεμπιπτόντως έχουν  «καταργηθεί» !!!), αξιοποιώντας  την αγάπη για την ομάδα τους.

Καλούμε:

  • Τους τοπικούς άρχοντες  και τους μαζικούς φορείς, να αναλάβουν πρωτοβουλίες για την αποδόμηση των οπαδικών φαινομένων και την ουσιαστική ενίσχυση του μαζικού αθλητισμού για όλους.

  • Τους Συλλόγους Γονέων, κάθε γονέα ξεχωριστά, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές,  να συμβάλλουν στην απομόνωση του φαινομένου της οπαδικής βίας και στην αποτροπή κάθε προσπάθειας μεταφοράς της στους χώρους των σχολείων. Τα σχολεία δεν είναι – ούτε θα επιτρέψουμε να γίνουν – «κερκίδα», για να λύνουν τις διαφορές  τους οι μεγαλοπαράγοντες του αθλητισμού.”

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Καταγγελία της Ένωσης Γονέων για «στρατολόγηση» μαθητών από οπαδικούς συνδέσμους
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3390921761798588313
item