Αρτα: Τηλεδιάσκεψη Γ.Στύλιου για το ζήτημα των ακινήτων γύρω από το Στρατόπεδο Βερσή

Πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης  & Τροφίμων και Βουλευτή Άρτας ΝΔ, Γιώργου Στύλιου της νομικής ομάδας του, εκπροσώπων του Ταμείου Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) και του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (ΝΣΚ) και του Προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας.

Στην τηλεδιάσκεψη τονίστηκε η ανάγκη κατάθεσης στη βουλή και ψήφισης ειδικής διάταξης σχετικά με τα ακίνητα πέριξ του Στρατοπέδου «ΒΕΡΣΗ» στην περιοχή του Προφήτη Ηλία. 

Πρόκειται για ακίνητα που στην πλειοψηφία τους, ανεγέρθηκαν κατά  την Κατοχική περίοδο (1941-1944) και τα οποία έχουν αναγραφεί στα φύλλα του Κτηματολογικού Γραφείου Ηπείρου. Το Ταμείο Εθνικής Άμυνας (ΤΕΘΑ) με αγωγές που κατέθεσε στις 22/11/2022, διεκδικεί την κυριότητα επί αυτών των ακινήτων. 

Η πρωτοβουλία του κ. Στύλιου σκοπό έχει να προστατεύσει τους ιδιοκτήτες από μια πολύχρονη και ψυχοφθόρο δικαστική περιπέτεια.

Ο Υφυπουργός και η νομική του ομάδα, επισήμαναν ότι, τα στοιχεία που επικαλείται το ΤΕΘΑ για την τεκμηρίωση της έκτασης ως στρατιωτικής, είναι τουλάχιστον 30 ετών και πως οφείλει να προβεί σε επαναξιολόγηση και επικαιροποίησή τους. 

Επιπλέον υπογράμμισε πως σημαντικός αριθμός προσώπων έχουν εγγραφεί ως ιδιοκτήτες αυτών των εκτάσεων στο Κτηματολόγιο και πως οι εκτάσεις έχουν απολέσει τον στρατιωτικό τους χαρακτήρα και έχουν ενταχθεί στον οικιστικό ιστό της περιοχής της Άρτας. 

Τέλος, ο κ. Στύλιος πρότεινε την επίλυση του ζητήματος μέσω ειδικής νομοθετικής διάταξης. Λύση που είναι συμβατή με το Σύνταγμα και την ΕΣΔΑ, και επιλύει το πρόβλημα υπέρ των ιδιοκτητών των ακινήτων.

Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, το ΤΕΘΑ αναγνώρισε το κοινωνικό ζήτημα που δημιούργησαν οι αγωγές του και δήλωσε θετικό για την ανεύρεση λύσης. 

Για το λόγο αυτό συμφωνήθηκε- μετά από πρόταση της εκπροσώπου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους από το Υπουργείο Οικονομικών- τα μέρη να έρθουν σε επικοινωνία με τους νομικούς παραστάτες του ΝΣΚ που χειρίζονται τις αγωγές του ΤΕΘΑ.

Στη λήξη της τηλεδιάσκεψης ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και Βουλευτής Άρτας ΝΔ, Γιώργος Στύλιος, σημείωσε: «επιδιώκουμε λύση που προστατεύει τις περιουσίες 80 οικογενειών και προστατεύει τους πολίτες από μια μακροχρόνια δικαστική και οικονομική ταλαιπωρία. 

Θέλουμε να διορθώσουμε μια κατάσταση που δημιούργησαν οι παραλείψεις και αδυναμίες της Δημόσιας διοίκησης. Προωθούμε μια ουσιαστική λύσηΕίμαστε δίπλα στους πολίτες της Άρτας».

Στην τηλεδιάσκεψη έλαβαν μέρος εκτός από τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτή Άρτας ΝΔ, Γ. Στύλιο και τον Στρατηγό A. Κονδύλη, η κα Δ. Καββαδά εκπρόσωπος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους από το Υπουργείο Οικονομικών και ο κ. Μ. Νικολάου Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Άρτας.


epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα: Τηλεδιάσκεψη Γ.Στύλιου για το ζήτημα των ακινήτων γύρω από το Στρατόπεδο Βερσή
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 7141543811119541804
item