Σήμερα η κόντρα στη Βουλή για το μπλόκο σε Κασιδιάρη -ΝΔ: Να απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί κλείνει το μάτι στη Χρυσή Αυγή

Ξεκάθαρες απαντήσεις θα ζητήσει σήμερα στη Βουλή η κυβέρνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τη συμμετοχή ή όχι του κόμματος Κασιδιάρη στις εκλογές, με αφορμή την ψήφιση της τροπολογίας για τη σύνθεση του Αρείου Πάγου που θα κάνει την τελική κρίση.

Τον τόνο έδωσε ο πρωθυπουργός από τον Εύοσμο, απ' όπου «κάρφωσε» τον ΣΥΡΙΖΑ για την αρνητική του στάση, τονίζοντας ότι «αυτοί οι οποίοι δεν θα ψηφίσουν αυτή την τροπολογία είναι οι ίδιοι που κλείνουν τελικά το μάτι στη Χρυσή Αυγή. Είναι οι ίδιοι που θέλουν τελικά με κάποιον τρόπο αυτό το μόρφωμα να βρεθεί στο Κοινοβούλιο». 

Μάλιστα, ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης, είπε: «Δεν είχαν δυσκολία στο παρελθόν όποτε χρειαζόταν να συμπορεύονται μαζί τους. Μαζί ψήφισαν τότε για να πέσει η κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά, και για τις αλλαγές του εκλογικού νόμου μαζί είχαν συμπορευτεί».

«Πυρά» κυβέρνησης κατά ΣΥΡΙΖΑ γιατί δεν ψηφίζει το «μπλόκο» στο κόμμα Κασιδιάρη

Από το κυβερνητικό στρατόπεδο επισημαίνουν ότι στο ερώτημα «αν μια εγκληματική οργάνωση θα συμμετάσχει στην εκλογική διαδικασία με τον μανδύα ενός κόμματος» δεν χωρούν ασάφεια και υπεκφυγές, αλλά ένα καθαρό «ναι» ή «όχι». 

Θέτοντας ως ουσιαστικό διακύβευμα τη συμμετοχή ή μη του μορφώματος Κασιδιάρη στις εκλογές, συνεργάτες του πρωθυπουργού αναρωτιούνταν «τι θα πει ο ΣΥΡΙΖΑ αν με τη ρύθμιση που δεν ψήφισε στη Βουλή, ο Άρειος Πάγος αποκλείσει ένα νεοναζιστικό μόρφωμα από τις εκλογές».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυβέρνηση παίρνει ξεκάθαρη θέση απέναντι στην Ακροδεξιά, σε αντίθεση με άλλα κόμματα «που είτε από αντιπολιτευτικό μένος, είτε από μικροκομματικούς μαθηματικούς υπολογισμούς, είτε γιατί θέλουν να ψαρέψουν στα θολά νερά της Ακροδεξιάς, αντιδρούν, αδιαφορώντας όμως για τις συνέπειες των επιλογών τους αυτών τόσο σε πολιτικό όσο και σε εθνικό επίπεδο».

Ο ΣΥΡΙΖΑ αρνείται να ψηφίσει την τροπολογία εναντίον Κασιδιάρη

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της γραμματέως της Κοινοβουλευτικής του Ομάδας Όλγας Γεροβασίλη, ξεκαθάρισε ότι δεν θα ψηφίσει τη νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης για το κόμμα Κασιδιάρη στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Η Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας χθες στον ΣΚΑΪ, ανέφερε -μεταξύ άλλων- πως «ο ερασιτεχνισμός στις κινήσεις της κυβέρνησης για το κόμμα Κασιδιάρη ενέχουν κινδύνους και εμείς ως ΣΥΡΙΖΑ σε αυτούς τους ερασιτεχνισμούς της κυβέρνησης δεν θα συμμετάσχουμε, θα την αφήσουμε να πάρει την ευθύνη μόνη της».

«Είναι παρέμβαση της κυβέρνησης στη Δικαιοσύνη. Tο μείζον ήταν να μην επιτραπεί στην εγκληματική οργάνωση να συμμετέχει ο πολιτικός οργανισμός και να απευθύνεται στον ελληνικό λαό και να λέει "ψηφίστε με"», πρόσθεσε.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μέσω της εκπροσώπου Τύπου, Πόπης Τσαπανίδου, καλεί τη ΝΔ να ψηφίσει «έστω και τώρα την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τον αποκλεισμό της Ακροδεξιάς, που δίνει λύση στο αδιέξοδο με σεβασμό στο Σύνταγμα». 

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί την κυβέρνηση για «αδιανόητες για μια δημοκρατία παρεμβάσεις», με τις οποίες «αυτό που στο τέλος της ημέρας πετυχαίνει είναι να ενισχύσει την Ακροδεξιά».

Τι προβλέπει η ρύθμιση στη Βουλή

Η ρύθμιση που θα ψηφιστεί σήμερα στη Βουλή προβλέπει ότι η ανακήρυξη ή όχι θα γίνεται όχι από ένα υποσύνολο του Α1 τμήματος του Αρείου Πάγου, αλλά από την πλήρη σύνθεση του τμήματος αυτού, και από τους 10 δικαστές που συμμετέχουν, και τα υπομνήματα προς τεκμηρίωση θα μπορούν να υποβάλλονται στον Άρειο Πάγο ενόψει της ανακήρυξης και από άλλες δικαστικές αρχές ή από κάθε διοικητική αρχή. 

Στόχος, σύμφωνα με την κυβέρνηση, είναι η ενίσχυση της δικαστικής κρίσης, η θωράκιση ώστε αυτή -όποια και να είναι- να μην έχει κανένα περιθώριο αμφισβήτησης.


epirusblog.gr
5 of 5
Σήμερα η κόντρα στη Βουλή για το μπλόκο σε Κασιδιάρη -ΝΔ: Να απαντήσει ο ΣΥΡΙΖΑ γιατί κλείνει το μάτι στη Χρυσή Αυγή
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 4972106344610688918
item