Γκρίνια και καρφιά στον ΣΥΡΙΖΑ για Αντώναρο -Τι λένε όσοι τον υποστηρίζουν

Άρχισαν τα «όργανα» στον ΣΥΡΙΖΑ μετά την ανακοίνωση της «μεταγραφής» του πρώην εκπροσώπου της κυβέρνησης Καραμανλή στα ψηφοδέλτια του κόμματος.

Η αρχική έκπληξη μετατράπηκε σε γκρίνια και σε «καρφιά» για την απόφαση της ηγεσίας καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, την περασμένη εβδομάδα στην Πολιτική Γραμματεία μετά τις αντιδράσεις που είχαν εκφράσει αρκετά στελέχη, είχαν απορριφθεί τρεις κεντροδεξιές υποψηφιότητες, ανάμεσα τους και αυτή του Ευάγγελου Αντώναρου.

Απ’ ό,τι φαίνεται ωστόσο ο Αλέξης Τσίπρας επέμεινε στην απόφαση του και έτσι στην Κεντρική Επιτροπή το όνομα του πρώην κυβερνητικού εκπροσώπου ήταν κανονικά στο ψηφοδέλτιο της Ανατολικής Αττικής.

Αιχμές για την επιλογή Αντώναρου

Ο πρώτος που άφησε δημόσια αιχμές για την επιλογή Αντώναρου ήταν ο επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ο οποίος μιλώντας μάλιστα «Στο Κόκκινο», είπε πως αν αποφάσιζε ο ίδιος τα ψηφοδέλτια ίσως ήταν κάπως διαφορετικά ενώ κάλεσε όσους δεν βλέπουν με καλό μάτι την υποψηφιότητα αυτή, να το δείξουν στην κάλπη και να μην επιλέξουν τα πρόσωπα που δεν τους εκπροσωπούν όπως αυτοί θα ήθελαν, καλώντας μάλιστα την ηγεσία να λάβει το μήνυμα.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι τα περισσότερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που βρέθηκαν στα τηλεοπτικά παράθυρα, ή έκαναν δηλώσεις σε ραδιοφωνικούς σταθμούς, δεν υποστήριξαν με ζέση την μεταγραφή ενός προσώπου που θεωρείτο από τα «ορφανά» του Κώστα Καραμανλή. 

Έδειξαν απροθυμία, υπενθυμίζοντας μόνο ότι έχει συγκρουστεί με το καθεστώς Μητσοτάκη για ζητήματα οικονομίας, διαφάνειας και διαφθοράς και πως η επιλογή να συστρατευθεί με την προσπάθεια απαλλαγής από την κυβέρνηση είναι λογική.

Ντεμπούτο με «καρφιά»

Ο ίδιος πάντως έδειξε πως δεν ιδρώνει το αυτί του από τις πρώτες αντιδράσεις τόσο εντός όσο και εκτός ΣΥΡΙΖΑ. Κάνοντας τις πρώτες του δηλώσεις μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας του ο Ευάγγελος Αντώναρος ευχαρίστησε προσωπικά τον Αλέξη Τσίπρα για την πρόταση που του έκανε και έκανε άνοιγμα στα στελέχη και τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ:

«Όλοι μαζί θα πάμε για να πετύχουμε το διπλό στόχο. Να απαλλαγεί η χώρα από αυτή την αδιανόητα ανίκανη και βλαπτική κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και να σχηματιστεί μια δημοκρατική προοδευτική κυβέρνηση» είπε χαρακτηριστικά ενώ δήλωσε πως οι παλιές του ιδιότητες που είναι γνωστές σε όλους, είναι παράσημα για τον ίδιο.

Όσον αφορά τις επιθέσεις που δέχθηκε με το καλημέρα, ευχαρίστησε όσους τις έκαναν λέγοντας πως του κάνουν αδιανόητη διαφήμιση ενώ δεν ξέχασε το παρελθόν του, κατηγορώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι μόλις ανακοίνωσε ο Κώστας Καραμανλής ότι αποχωρεί από τον κοινοβουλευτικό βίο, έσπευσε να ανακοινώσει ότι θα είναι υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης που έμενε κενή.


epirusblog.gr
5 of 5
Γκρίνια και καρφιά στον ΣΥΡΙΖΑ για Αντώναρο -Τι λένε όσοι τον υποστηρίζουν
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 7926500319755047543
item