Γιάννενα: Προτεραιότητα η ενίσχυση της δημόσιας υγείας

Στο Νοσοκομείο «Χατζηκώστα» βρέθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας,  Μίνα Γκάγκα. Είχε συνάντηση με τον διοικητή Σπ. Δερδεμέζη ενώ παρόντες ήταν ο διοικητής και ο αναπληρωτής διοικητής της 6ης ΥΠΕ και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Η κα Γκάγκα επικεντρώθηκε στις ανάγκες της δημόσιας υγείας λέγοντας ότι «μέσα σε δύσκολες συνθήκες που προέκυψαν από την πανδημία,  κατάφεραν να ενισχύσουν τα νοσοκομεία και συνολικά τις δομές υγείας με έμφαση όχι μόνο στον αστικό ιστό, αλλά και σε απομακρυσμένες περιοχές».

Επέμεινε στο θέμα των προσλήψεων για το οποίο, σύμφωνα με την ίδια,  τα τελευταία χρόνια έχουν γίνει πολλές για την κάλυψη των αναγκών αν και τα προβλήματα των προηγούμενων χρόνων άφησαν αποτύπωμα που προσπαθούν να καλύψουν.

Εξήγησε ότι τρέχουν προκηρύξεις και παράλληλα προωθούν την ενίσχυση με τεχνολογικό εξοπλισμό. «Εδώ, στο νοσοκομείο “Χατζηκώστα” θέλουμε να ασχοληθούμε με την καλύτερη οργάνωση των ΤΕΠ», είπε δηλώνοντας ικανοποίηση για το νοσοκομείο και τα όσα έχουν συντελεστεί όπως η συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ την οποία χαρακτήρισε σημαντική.

Τέλος, αναφορικά με τις διακομιδές θέμα που είχε τεθεί στην προηγούμενη επίσκεψή της στα Γιάννενα πριν από λίγες ημέρες ανέφερε ότι η ρύθμιση ψηφίζεται σήμερα (σ.σ. την Τετάρτη) στη Βουλή και δίνεται λύση στο θέμα που είχε να κάνει με τις δυνατότητες του εκάστοτε νοσηλευτικού ιδρύματος να κάνει διακομιδές ασθενών.  

Ο αναπληρωτής διοικητής ΥΠΕ κ. Καρβέλης αναφερόμενος στην πρωτοβάθμια φροντίδα τόνισε ότι το Κέντρο υγείας Ιωαννίνων εξοπλίζεται με πανοραμικό ενώ στο τελικό στάδιο βρίσκεται και η προμήθεια ψηφιακού μαστογράφου «Ενισχύουμε με τεχνολογικό εξοπλισμό το Κέντρο Υγείας. Ενισχύουμε τη δημόσια υγεία» κατέληξε.

Πηγή: www.ele.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Προτεραιότητα η ενίσχυση της δημόσιας υγείας
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6067994315417681647
item