Έξοδος Πάσχα: Γεμάτα τα καράβια για τα νησιά

Όπου φύγει-φύγει οι Αθηναίοι από το «κλεινόν άστυ» για τον εορτασμό του Πάσχα με την έξοδο των εκδρομέων να κορυφώνεται την Μεγάλη Πέμπτη και τη Μεγάλη Παρασκευή

Γεμάτα είναι τα πλοία που φεύγουν και σήμερα  από Πειραιά για τα νησιά των Κυκλάδων, καθώς η έξοδος του Πάσχα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη.

Πάρος, Ίος, Νάξος και Σαντορίνη είναι μερικοί από τους προορισμούς που προτιμούν οι ταξιδιώτες για τη Μεγάλη Εβδομάδα. 

Για τη μεγαλύτερη διευκόλυνση των οδηγών ενόψει της αυξημένης κυκλοφορίας που αναμένεται να έχει και φέτος ο αυτοκινητόδρομος λόγω του Πάσχα, η Ολυμπία Οδός υπενθυμίζει με ανακοίνωση της ότι οι μεγαλύτερες αιχμές της κυκλοφορίας παρουσιάζονται: Κατά την έξοδο τη Μεγάλη Πέμπτη, από τις 13:00 περίπου το μεσημέρι μέχρι τις 21:00 το βράδυ τη Μεγάλη Παρασκευή, από νωρίς τις 7:00 το πρωί μέχρι τις 17:00 το απόγευμα.

Κατά την επιστροφή τη Δευτέρα του Πάσχα, από τις 11:00 το πρωί μέχρι τις 22:00 το βράδυ την Τρίτη του Πάσχα, από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τις 20:00 το βράδυ Προγραμματίζοντας το ταξίδι κατά το δυνατόν εκτός των ωρών αιχμής, μπορείτε να κερδίσετε χρόνο.

Για το λόγο αυτό, συμβουλευτείτε την Πρόβλεψη Κυκλοφορίας για τις επόμενες 72 ώρες, καθώς και την Τρέχουσα Κυκλοφορία στον Ισθμό και την Ελευσίνα στην ιστοσελίδα www.olympiaodos.gr.

Χρήσιμες συμβουλές

Για τη διευκόλυνση των οδηγών, η Ολυμπία Οδός υπενθυμίζει μερικούς βασικούς κανόνες ασφαλούς μετακίνησης:

Ελέγχουμε το αυτοκίνητο πριν το ταξίδι (καύσιμα, λάδια, νερό/αντιψυκτικό, φώτα, φλας και πίεση των ελαστικών).

Παρακολουθούμε τις Πινακίδες Μεταβλητών Μηνυμάτων του αυτοκινητόδρομου. Οι άνθρωποι του Κέντρου Διαχείρισης Κυκλοφορίας επικοινωνούν μαζί μας δίνοντας χρήσιμες πληροφορίες για το τι θα συναντήσουμε μπροστά μας.

Μεριμνούμε για την ασφαλή μεταφορά τρέιλερ, ποδηλάτων και ζώων.

Οδηγούμε ξεκούραστοι, ειδικά νωρίς το πρωί ή αργά το βράδυ. Για μεγάλες διαδρομές συνιστάται να κάνουμε μια στάση 15 λεπτών κάθε 2 ώρες.

Δεν οδηγούμε και δεν σταματάμε στη Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης.

Εάν χρειαστεί να μιλήσουμε στο τηλέφωνο, και δεν διαθέτουμε Bluetooth, σταματάμε σε ένα από τα πάρκινγκ κατά μήκος του αυτοκινητόδρομου (κάθε περίπου 10-12χλμ.).

epirusblog.gr
5 of 5
Έξοδος Πάσχα: Γεμάτα τα καράβια για τα νησιά
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 5082544944819089945
item