Γιάννενα: Ανακοίνωση ΕΛΜΕ Ιωαννίνων για τον τραυματισμό του μαθητή στο Πρότυπο Γυμνάσιο

Ο τραυματισμός μαθητή, που από τύχη δεν ήταν σοβαρός, ήρθε να δικαιώσει την ανησυχία μας για τις συνθήκες που επικρατούν στα σχολικά κτίρια του νομού μας. 

Το αίτημα της Ένωσης Γονέων Δήμου Ιωαννιτών στο Δημοτικό Συμβούλιο για συζήτηση του οξυμένου προβλήματος της σχολικής στέγης, που συνυπέγραψε και η ΕΛΜΕ Ιωαννίνων, ήταν προφητικό, καθώς ανάμεσα στα άλλα έθετε ερωτήματα σχετικά και με την ασφάλεια των κτιρίων και των αύλειων χώρων.

Καθημερινά ως εκπαιδευτικοί καλούμαστε να επιτελέσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πέρα από τα διδακτικά μας καθήκοντα, τις εφημερίες που μας ανατίθενται σε χώρους οι οποίοι κρύβουν παγίδες, όχι γιατί δεν φρόντισε η διεύθυνση του σχολείου για την αποκατάστασή τους, αλλά γιατί δυστυχώς οι έχοντες από τον νόμο την ευθύνη, ενώ γνωρίζουν,  δεν μεριμνούν για την επισκευή και συντήρηση τους.

Οι ευθύνες πρέπει να αποδίδονται στους πραγματικά υπεύθυνους και όχι στους εκπαιδευτικούς και στους Διευθυντές των σχολικών μονάδων, που τις περισσότερες φορές αναλαμβάνουν τον ρόλο του συντηρητή για πάσης φύσεως εργασίες, ώστε να προστατέψουν τους μαθητές τους μειώνοντας τους πιθανούς κινδύνους. 

Καλούμε τις δημοτικές αρχές, που βάσει του νόμου έχουν την ευθύνη, να προβούν σε όλες εκείνες τις απαραίτητες ενέργειες, προκειμένου να εξασφαλίσουν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς ασφαλείς σχολικές μονάδες.

Για το Δ.Σ της ΕΛΜΕ

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Ανακοίνωση ΕΛΜΕ Ιωαννίνων για τον τραυματισμό του μαθητή στο Πρότυπο Γυμνάσιο
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 8899015999614804496
item