Εκκενώθηκε η κατάληψη στο θέατρο «Μαρία Κάλλας»

Εκκενώθηκε το κτήριο που στεγάζεται το Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» το οποίο βρισκόταν υπό κατάληψη από τα τέλη Φεβρουαρίου.

Συγκεκριμένα, από τις 24/2 το θέατρο τελούσε υπό κατάληψη από ομάδα εργαζομένων και σπουδαστών στον χώρο του χορού» όπως ανέφερε σχετική ανακοίνωση από το Συντονιστικό κατάληψης Ολύμπια. 

«Τα αιτήματα της άμεσης τροποποίησης του νομοσχεδίου, της επαγγελματικής αξίας των πτυχίων μας και η ανάγκη ίδρυσης κρατικής στέγης χορού και πανεπιστημιακού τμήματος χορού αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του αγώνα μας», ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους επίσης.

Σήμερα το πρωί μετά από επιχείρηση της ΕΛ.ΑΣ. το κτήριο επί της οδού Ακαδημίας εκκενώθηκε, ενώ οι Αρχές προσήχθησαν πέντε άνδρες και πέντε γυναίκες οι οποίοι και συνελήφθησαν στη συνέχεια.

H ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για την αστυνομική επιχείρηση εκκένωσης του υπό κατάληψη κτιρίου που στεγάζεται το Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας» στην Αθήνα

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο, μετά από σχετική Εισαγγελική παραγγελία, αστυνομική επιχείρηση με τη συμμετοχή αστυνομικών διαφόρων Υπηρεσιών, η οποία ξεκίνησε νωρίς σήμερα (06-04-2023) το πρωί, για την εκκένωση του κτιρίου που στεγάζεται το Ολύμπια Δημοτικό Μουσικό Θέατρο “Μαρία Κάλλας”, επί της οδού Ακαδημίας αρ. 59 στην Αθήνα.

Από το κτίριο προσήχθησαν -10- άτομα (5 άνδρες και 5 γυναίκες), στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας, της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που διενεργεί την προανάκριση, τα οποία και συνελήφθησαν.

Σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διατάραξης της λειτουργίας Υπηρεσίας, της παράνομης βίας και της διακεκριμένης φθοράς ξένης ιδιοκτησίας.

Σημειώνεται ότι, το κτίριο αποδόθηκε στον υπεύθυνο.

epirusblog.gr
5 of 5
Εκκενώθηκε η κατάληψη στο θέατρο «Μαρία Κάλλας»
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 2350729107597551743
item