Ουκρανία: Επικοινωνία Ζελένσκι-Σι Τζινπίνγκ για πρώτη φορά μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής-Τι συζήτησαν

Πρώτη επικοινωνία, μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία είχε ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ με τον Ουκρανό ομόλογό του, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η Κίνα θα στείλει ειδικούς απεσταλμένους στην Ουκρανία και θα διεξαγάγει συνομιλίες με όλα τα μέρη για την επίλυση της κρίσης εκεί, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ στον Ουκρανό ομόλογό του, όπως μετέδωσαν κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Ο Σι έκανε τα σχόλια στη διάρκεια τηλεφωνικής συνδιάλεξης που είχε με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, της πρώτης μεταξύ των δύο ηγετών μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση CCTV.

Η Κίνα θα επικεντρωθεί στην προώθηση ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων και θα καταβάλει προσπάθειες για κατάπαυση του πυρός το ταχύτερο δυνατό, είπε ο Σι στον Ζελένσκι, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, που μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Σι δήλωσε στις αρχές Απριλίου ότι ήταν πρόθυμος να μιλήσει με τον Ζελένσκι. Ο Ζελένσκι είχε ζητήσει κατ΄επανάληψη από τον Σι να τον συναντήσει, όπως και μετά την επίσκεψη του Κινέζου ηγέτη στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν στη Μόσχα τον περασμένο μήνα.

Ζελένσκι: Ουσιαστική τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ

Θετικά τοποθετήθηκε και ο πρόεδρος Ζελένσκι μετά την τηλεφωνίκή επικοινωνία με τον Κινέζο πρόεδρο, με μια ανάρτηση στο twitter, αναφέροντας το εξής:

«Είχα μια μακρά και ουσιαστική τηλεφωνική επικοινωνία με τον Πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ. Πιστεύω ότι η κλήση αυτή, καθώς και ο διορισμός του πρέσβη της Ουκρανίας στην Κίνα, θα δώσουν ισχυρή ώθηση στην ανάπτυξη των διμερών μας σχέσεων».


epirusblog.gr
5 of 5
Ουκρανία: Επικοινωνία Ζελένσκι-Σι Τζινπίνγκ για πρώτη φορά μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής-Τι συζήτησαν
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 952768603709598567
item