Προεκλογικό σόου Ερντογάν: Δίνει δωρεάν φυσικό αέριο για ένα χρόνο

Προεκλογικό δώρο με δωρεάν φυσικό αέριο για τα νοικοκυριά στην Τουρκία, ανακοίνωσε ο πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Από την τελετή για τα εγκαίνια πλατφόρμας άντλησης φυσικού αερίου στην Μαύρη Θάλασσα, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι το 30% των ετήσιων ενεργειακών αναγκών της χώρας θα καλύπτεται από το συγκεκριμένο κοίτασμα ενώ τα έβαλε ξανά με την αντιπολίτευση και τον επικεφαλής της, πρόεδρο του CHP, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, αναφέροντας ότι «ο κ. Κεμάλ και οι συνάδελφοί του ρίχνουν λάσπη σε κάθε καλή δουλειά. 

Ας ελπίσουμε ότι θα συνεχίσουμε να αναστατώνουμε αυτό το κλαμπ των ηττημένων με νέα εγκαίνια και νέα έργα».

Ενώ η Τουρκία βαδίζει στην τελική ευθεία για την διεξαγωγή των εκλογών της 14ης Μαΐου, ο Ερντογάν, ο οποίος πιέζεται δημοσκοπικά και αμφισβητείται σοβαρά η δυνατότητα της εκλογικής του επικράτησης, παίζει όλα του τα χαρτιά για να κερδίσει την ψήφο.

Τελευταία πράξη στο προεκλογικό έργο του Τούρκου προέδρου είναι οι ανακοινώσεις στην ομιλία του κατά τη διάρκεια της τελετής εγκαινίων του κοιτάσματος, όπως μετέδωσε η τουρκική Hurriyet, ανακοινώσεις που ο ίδιος είχε προϊδεάσει με ανάρτησή του νωρίτερα.

Προεκλογικά δώρα Ερντογάν με δωρεάν φυσικό αέριο

«Δεν ξεχνάμε τις ευκαιρίες της Τουρκίας με τρόπο που θα αντανακλά σε κάθε μέλος του έθνους μας. Θα ήθελα να μοιραστώ δύο καλά νέα που θα μειώσουν το λογαριασμό του φυσικού αερίου σε κάθε νοικοκυριό της χώρας μας», είπε ο Ερντογάν.

«Η πρώτη καλή είδηση είναι ότι χαρίζουμε δωρεάν για ένα χρόνο το φυσικό αέριο που χρησιμοποιούν οι πολίτες μας στις κουζίνες τους και στην κατανάλωση ζεστού νερού. 

Το κόστος του φυσικού αερίου που απαιτείται για την κουζίνα και την παραγωγή ζεστού νερού, το οποίο αντιστοιχεί κατά μέσο όρο σε 25 κυβικά μέτρα το μήνα, θα αφαιρείται από τους λογαριασμούς», ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

«Πιστεύω ότι η χρήση του δωρεάν φυσικού αερίου θα συμβάλει σημαντικά στον προϋπολογισμό όλων των πολιτών μας με χαμηλό εισόδημα, ειδικά από τους συνταξιούχους μέχρι τους φοιτητές. 

Ανακοινώνω την πρώτη μου καλή είδηση για να βιώσουμε τη χαρά, την ευτυχία και τον ενθουσιασμό του φυσικού αερίου της Μαύρης Θάλασσας», δήλωσε ο Ερντογάν προτού ανακοινώσει και το δεύτερο προεκλογικό δώρο:

«Δεν θα χρεώνουμε την κατανάλωση φυσικού αερίου για όλες τις κατοικίες για 1 μήνα. Με άλλα λόγια, εκτός από την κουζίνα και το ζεστό νερό, κάνουμε όλη την κατανάλωση φυσικού αερίου, συμπεριλαμβανομένης της θέρμανσης, δωρεάν για ένα μήνα».

Κιλιτσντάρογλου: «Είστε έτοιμοι να ξεριζώσετε αυτό το σύστημα;»

Υπενθυμίζεται, ότι χθες ο Κιλιτσντάρογλου μίλησε για «σύστημα» Ερντογάν καλώντας τους νέους να το ανατρέψουν.

Μέσα από ένα βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, που έγινε viral με εκατομμύρια προβολές σε λιγότερο από 24 ώρες ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης και υποψήφιος απευθύνθηκε στους ανθρώπους που ψηφίζουν για πρώτη φορά: «Θα συμμετάσχετε στην εκστρατεία αλλαγής μας; Θα σταθείτε μαζί μου σε αυτή την αλλαγή; Είστε έτοιμοι να ξεριζώσετε αυτό το σύστημα;… Ελάτε, νέοι άνθρωποι, ας περάσουμε μαζί αυτό το κατώφλι».


epirusblog.gr
5 of 5
Προεκλογικό σόου Ερντογάν: Δίνει δωρεάν φυσικό αέριο για ένα χρόνο
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 3952499554757641501
item