Έκπληξη από το ΠΑΣΟΚ: Υποψήφιος στη Ζάκυνθο ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής

Ο Σταύρος Κοντονής θα είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ στην Ζάκυνθο στις εκλογές 2023, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η μετεγγραφή του στη Χαριλάου Τρικούπη έχει «κλειδώσει» και αναμένεται να ανακοινωθεί σήμερα.

Το ψηφοδέλτιο Ζακύνθου θα περιλαμβάνει επίσης τα ονόματα: Διονύσης Μποτώνης (εκπαιδευτικός) και Αναστασία Θεοδόση (δικηγόρος).

Πληροφορίες αναφέρουν πως οι επαφές ανάμεσα στον γραμματέα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ανδρέα Σπυρόπουλο και τον πρώην υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ υπήρχαν εδώ και αρκετό διάστημα.

Υπενθυμίζεται πως ο Σταύρος Κοντονής είχε αποχωρήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2020.

Τι δηλώνει ο ίδιος

Σε σημερινή συνέντευξή του στην εφημερίδα της Ζακύνθου ΕΡΜΗΣ ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής είπε ότι η κίνησή του δεν έχει ιδιοτελείς σκοπούς κι αυτό φαίνεται από το γεγονός πως δεν πήγε από ένα μικρό κόμμα σε ένα μεγάλο, αλλά αντίθετα.

«Η εκλογή του Ν. Ανδρουλάκη με ώθησε σε αυτή την κατεύθυνση διότι πιστεύω ότι είναι ένας νέος και αδιάφθορος άνθρωπος με αρχές και αξίες, έχει γνώση  της ιστορικής πορείας του ΠΑΣΟΚ, των επιτευγμάτων και των λαθών του. 

Αυτή η συμπυκνωμένη εμπειρία ελπίζω να τον οδηγήσει σε μία επανεκκίνηση σε όφελος του λαού και της δημοκρατικής παράταξης» είπε ο κ. Κοντονής.

«Τα χρόνια που μεσολάβησαν από το 2019 μέχρι σήμερα θα μπορούσα να κάνω το κορόϊδο για όσα συνέβησαν και για όσα υπέπεσαν στην αντίληψή μου και αγγίζουν την διαπλοκή και την διαστρέβλωση του προγράμματος και της φυσιογνωμίας του ΣΥΡΙΖΑ. 

Αυτό θα ήταν για μένα το εύκολο ώστε σήμερα να επανέλθω στη Ζάκυνθο και να διεκδικήσω την έδρα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όμως εγώ σε τέτοια θέματα δεν βάζω νερό στο κρασί μου και γι’ αυτό ήλθα σε κάθετη, οριστική και αμετάκλητη σύγκρουση με τη διαπλεκόμενη ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δίνοντας τέλος σε μία πορεία πολλών ετών. 

Σημειώνω  πως ήμουν από τα ιδρυτικά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και μαζί με το Γιάννη Μπανιά και άλλα μεγάλα  στελέχη, διεκδικήσαμε το ΣΥΡΙΖΑ ως ενιαίο φορέα της ανανεωτικής και ριζοσπαστικής αριστεράς, όταν κάποιοι άλλοι δεν το ήθελαν. 

Σήμερα  έκανα αυτή την επιλογή και έχει τεθεί η υποψηφιότητά μου προς συζήτησε σε ένα κόμμα που  πανελλαδική είχε 8% στις τελευταίες εκλογές και στη Ζάκυνθο 6%. 

Άρα ο καθένας αντιλαμβάνεται πως η στάση μου είναι στάση αρχής και σε κάθε περίπτωση κανένας δεν μπορεί να πει πως περιέχει ιδιοτέλεια γιατί δεν πήγα από ένα μικρό κόμμα σε ένα μεγάλο να διεκδικήσω την εκλογή μου».

epirusblog.gr
5 of 5
Έκπληξη από το ΠΑΣΟΚ: Υποψήφιος στη Ζάκυνθο ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ Σταύρος Κοντονής
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 1126392848444690916
item