Γρηγόρης Παπαϊωάννου: Αίτημα για κατ' οίκον περιορισμό καταθέτει ο «ξανθός μάγος»

Αίτημα για κατ’ οίκον περιορισμό αναμένεται να υποβάλει ο «ξανθός μάγος» που κατηγορείται για τον βιασμό της 16χρονης βαφτιστήρας του στη Χαλκιδική και βρίσκεται προσωρινά κρατούμενος στις φυλακές Γρεβενών.

Όπως αναφέρει στο protothema.gr η συνήγορος του 78χρονου, Κική Πακιρτζίδου, το αίτημα για αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης αναμένεται να υποβληθεί εντός της εβδομάδας, μαζί με σχετικό υπόμνημα, προκειμένου ο 78χρονος γνωστός ταχυδακτυλουργός, Γρηγόρης Παπαϊωάννου, να συνεχίσει υπό όρους σε κατ'οικον περιορισμό.

Η ίδια εξηγεί, ότι το παραπάνω αίτημα αναμένεται να υποβληθεί, μεταξύ άλλων, με γνώμονα την προχωρημένη ηλικία του «ξανθού μάγου» αλλά και τα σοβαρά προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζει και, ως εκ τούτου, «δεν υπάρχουν πολλά βιολογικά αποθέματα και περιθώρια για περαιτέρω αναμονή». 

Παράλληλα, η πλευρά της υπεράσπισης θα επιχειρήσει με νομικές ενέργειες να αποδείξει ότι ο 78χρονος κατηγορείται άδικα για τον βιασμό της βαφτιστήρας του, με τον κατηγορούμενο να επιμένει στην αθωότητά του και να ισχυρίζεται ότι έχει πέσει θύμα εκβιασμού και πλεκτάνης από την καταγγέλουσα.

Σύμφωνα με την κυρία Πακιρτζίδου, η οποία ανέλαβε την υπεράσπιση του ταχυδακτυλουργού μετά τη προφυλάκισή του, αυτήν την εβδομάδα αναμένεται να ολοκληρωθούν και οι ένορκες καταθέσεις των μαρτύρων υπεράσπισης. 

Πρόκειται για άτομα από το επαγγελματικό και φιλικό περιβάλλον του γνωστού ταχυδακτυλουργού, αλλά και άτομα που είχαν ενσωματωθεί στον οικογενειακό ιστό αρκετά χρόνια και καταθέτουν υπέρ του 78χρονου κατηγορούμενου.

«Θέλω να βρεθώ δίπλα στη γυναίκα μου»

Μέσα από τις φυλακές Γρεβενών όπου κρατείται προσωρινά, ο Γρηγόρης Παπαϊωάννου, δηλώνει στο protothema.gr, ότι είναι αθώος και ότι βρίσκεται στη διάθεση της δικαιοσύνης

«Αυτό που θέλω είναι να βρεθώ δίπλα στη σύζυγό μου, στη γυναίκα που μισό αιώνα μοιράζομαι τη μέρα, το φως, τη νύχτα και το φεγγάρι. Δεν έχω πάει πουθενά χωρίς τη σύζυγό μου και θέλω να βρεθώ κοντά της, όπως έκανα μισό αιώνα», αναφέρει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο «ξανθός μάγος» έχει καθημερινή τηλεφωνική επικοινωνία με την σύζυγό του, η οποία του εκφράζει την συμπαράστασή της και δηλώνει ξεκάθαρα πως είναι στο πλευρό του, ενώ εμφανίζεται σίγουρος για τον κόσμο που τον γνωρίζει τόσα χρόνια από την επαγγελματική του καριέρα και προσωπικά, ότι δε θα πιστέψει πως αληθεύουν οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Υπενθυμίζεται ότι σε βάρος του ταχυδακτυλουργού που «μεσουρανούσε» έως και τη δεκαετία του ’90, ασκήθηκε ποινική δίωξη για βιασμό κατ’ εξακολούθηση και κατάχρηση ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, πράξεις που φέρονται ότι τελέσθηκαν κατά το χρονικό διάστημα από το μήνα Ιούνιο του έτους 2020 έως και το μήνα Αύγουστο του έτους 2021, στη Νέα Καλλικράτεια και στη Θεσσαλονίκη. 

Μάλιστα, κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, δόθηκαν στη δημοσιότητα τα στοιχεία ταυτότητας και οι φωτογραφίες του 78χρονου.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο 78χρονος, από τον Ιούνιο του 2020 έως τον Αύγουστο του 2021, ενώ βρισκόταν μόνος του με την τότε 16χρονη βαφτισιμιά του σε περιοχή της Χαλκιδικής, την περιήγαγε σε κατάσταση ανικανότητας για αντίσταση, προσφέροντάς της κάνναβη σε τσιγάρο και αλκοόλ και ακολούθως την εξανάγκαζε σε γενετήσιες πράξεις.

«Είναι ψυχούλα, θα αποδειχθεί η αθωότητά του»

«Κανείς δεν πιστεύει ότι ο σύζυγός μου μπορεί να έκανε αυτό το πράγμα. Αν είχα την παραμικρή υποψία ότι ισχύουν οι καταγγελίες, θα ήμουν η πρώτη που θα τον είχα απορρίψει και θα τον είχα στήσει στα τρία μέτρα», είχε πει στο protothema.gr, η σύζυγος του 78χρονου πασίγνωστου ταχυδακτυλουργού.

Η σύζυγος του ταχυδακτυλουργού, μέσα από το protothema.gr, είχε τονίσει ότι ο 78χρονος έχει πέσει θύμα εκβιασμού από την έφηβη βαφτιστικιά του και δήλωσε απόλυτα σίγουρη για την αθωότητά του και πως ελπίζει ότι σύντομα θα βγει από την φυλακή.

«Ο Γρηγόρης είναι ένας τιμιότατος άνθρωπος που δεν έχει δώσει ποτέ δικαιώματα. Το μόνο που μου λέει είναι «αν είναι δυνατόν, εγώ καλό ξανά στη ζωή μου δεν θα κάνω, πήγα να βοηθήσω και βρέθηκα μπλεγμένος». 

Η βαφτιστικιά μας νοσηλεύτηκε τρεις φορές στο ψυχιατρείο και είχε πολλά προβλήματα. 

Έκανε χρήση ναρκωτικών ουσιών και την πρώτη ερωτική της εμπειρία την είχε 12 ετών, αλλά οι γονείς της τα φόρτωσαν σε εμάς, ενώ δε μπορούσαν να την συνετίσουν. Μας έλεγαν συνεχώς να τρέξουμε για εκείνη, την παίρναμε στο σπίτι μας, τους βοηθούσαμε», ανέφερε η σύζυγος του κατηγορούμενου.

«Έκαναν την καταγγελία γιατί μας ζητούσαν συνέχεια λεφτά, ξανά και ξανά και ήταν δανικά και αγύριστα. Σχεδόν καθημερινά μας ζητούσαν και τους δίναμε χρήματα. 

Ο σύζυγός μου είναι χάλια, μιλήσαμε στο τηλέφωνο και έκλαιγε σαν μωρό παιδί. Κανείς δεν πιστεύει ότι ο Γρηγόρης μπορεί να έκανε αυτό το πράγμα. Αν είχα την παραμικρή υποψία ότι μπορεί να είχε συμβεί κάτι τέτοιο, θα ήμουν η πρώτη που θα τον είχα απορρίψει και θα τον είχα στήσει στα τρία μέτρα. 

Είμαστε μαζί 55 χρόνια. Ο σύζυγός μου αγωνίστηκε μία ζωή να φτιάξει ένα όνομα, να μάθει ο κόσμος ότι είναι ένας τίμιος και σωστός άνθρωπος και ένα παλιοκόριτσο κάνει αυτές τις καταγγελίες. Αυτό το παιδί δεν είχε την σωστή διαπαιδαγώγηση», πρόσθεσε με οργή.

Όπως ανέφερε η σύζυγός του, «δεν ξέρω τι εξελίξεις θα έχουμε, εγώ όμως δεν αμφισβητώ ούτε την τιμιότητα του συζύγου μου, ούτε τις αλήθειες του. Αυτό που με πονάει πιο πολύ είναι γιατί υπάρχει τόσο κακία στον κόσμο, τί είναι αυτό που θέλουν να πετύχουν. Ξαφνικά ο Γρηγόρης είναι ο βιαστής της; Είναι ντροπή, είναι κρίμα, εμείς πάντα τους βοηθούσαμε», είπε με κλάματα.

Συνεχίζοντας, επανέλαβε ότι οι καταγγελίες της 16χρονης είναι ψευδείς και σημειώσε: «Ο Γρηγόρης δεν έχει πιει ούτε ποτό στην ζωή του, δε ξέρει από ναρκωτικά, δεν είχε ποτέ προβλήματα και μπλεξίματα. Όλος ο κόσμος τον λατρεύει, στην Χαλκιδική τον είχανε ίνδαλμα. 

Ο σύζυγός μου είναι ψυχούλα. Προφυλακίστηκε γιατί έγιναν παραλείψεις στον ανακριτή, έκανε και κάποια λάθη σε αυτά που έλεγε επειδή ήταν σε ταραχή, αλλά ελπίζω σύντομα ότι θα βγει από την φυλακή και ότι θα λάμψη η αλήθεια. 

Είμαι σίγουρη ότι είναι αθώος, δε θα το έκανε ποτέ σε κανέναν και αυτό είναι που μετράει. Είναι πολύ μεγάλη αδικία αυτό που γίνεται αλλά υπάρχει Θεός. Στα δικαστήρια μπορεί να λογοδοτήσουν αλλά δε ξέρω πως θα το κάνουν ενώπιον του θεού».

Η σύζυγος του ταχυδακτυλουργού ανέφερε ότι πριν από δέκα χρόνια οι γονείς της 16χρονης είχαν κάνει παρόμοια καταγγελία και για άλλη οικογένεια. «Τότε είχαμε ζήσει όλο το γεγονός από κοντά, έρχονταν στο σπίτι μας και έκλαιγαν οι άνθρωποι με "μαύρο δάκρυ" και μου έλεγαν "τι μας έκανε η κουμπάρα σου". 

Δε θέλω να δυσφημείται ο σύζυγός μου και να λέγονται ψέματα. Είναι πολύ άδικο αυτό που κάνουν σε έναν άνθρωπο αυτής της ηλικίας, με πολλά προβλήματα υγείας».

Τέλος, τόνισε πως αυτό που ζητάει είναι να λάμψει η αλήθεια και να αποδειχθεί η αθωότητα του συζύγου της: «Θέλω πίσω τη ζωή μου. Δεν έχω ούτε παιδιά, ούτε κανέναν άλλον άνθρωπο. 

Μου συμπαραστέκονται μόνο οι φίλες μου. Έχω καρκίνο και δεν έχω τον άνθρωπό μου να σταθεί δίπλα μου. Αυτοί οι άνθρωποι από τα χέρια μου φάγανε ψωμάκι και δεν σκέφτηκαν ούτε τη ζημιά που έκαναν σε εμένα. Ο Θεός δεν θέλει τις αδικίες και θα τιμωρηθούν για αυτό».

epirusblog.gr
5 of 5
Γρηγόρης Παπαϊωάννου: Αίτημα για κατ' οίκον περιορισμό καταθέτει ο «ξανθός μάγος»
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 1821531413024670141
item