Κύπρος: Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία, ξεκαθαρίζει η κυβέρνηση της Κύπρου

Μετά τη χθεσινή του επίσκεψη στην Ελλάδα, ο Ουκρανός υπουργός Άμυνας Ολέξι Ρεζνίκοφ θα βρεθεί σήμερα στην Κύπρο, όπου θα συναντηθεί με τον Κύπριο ομόλογό του, Μιχάλη Γιωργάλλα.

Σχολιάζοντας τη συνάντηση, ο Κύπριος Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης, τόνισε πως η βούληση της Λευκωσίας για παροχή μόνο ανθρωπιστικής στήριξης προς το Κίεβο είναι ξεκάθαρη.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο ΡΙΚ,η σημερινή συνάντηση του υπουργού Άμυνας της Κύπρου με τον Ουκρανό ομόλογό του, γίνεται στο πλαίσιο της ανταλλαγής τεχνογνωσίας που ενδεχομένως να έχει η Κύπρος σε θέματα εκπαίδευσης και όχι για να παραχωρηθεί οπλισμός στην Ουκρανία.

Ο κύριος Λετυμπιώτης επανέλαβε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία έχει καταστήσει σαφές, ότι δεν θα συμβάλει στο στρατιωτικό σκέλος, αφού η Κύπρος δεν μπορεί επ' ουδενί να παραμείνει χωρίς εξοπλισμό.

Από την πλευρά του, ο Κύπριος υπουργός Μιχάλης Γιωργάλλας είπε σε δικές του δηλώσεις στο Sigma, πως την τελευταία εβδομάδα του Απρίλη αναμένεται να φιλοξενηθεί στην Κύπρο η πρώτη ομάδα Ουκρανών εμπειρογνώμων, προσωπικό που θα εκπαιδευτεί στην απόναρκοθέτηση και την ναρκαλίευση. 

Ανέφερε ότι «ο υπουργός Άμυνας της Ουκρανίας, θα αφιχθεί σήμερα, θα τον ξεναγήσουμε στους χώρους όπου θα γίνει η εκπαίδευση, θα τον ενημερώσουμε για το τι ακριβώς κάνει η Κύπρος για την δική του χώρα, σε μια προσπάθεια να είμαστε κοντά στην εξέλιξη των γεγονότων. 

Είμαστε κοντά βέβαια, συμμετέχουμε σε όλα τα συμβούλια που αφορούν την Ουκρανία. Δεχόμαστε πρόσφυγες, αν δεν κάνω λάθος 20-21 χιλιάδες Ουκρανοί πρόσφυγες βρίσκονται στην Κύπρο. 

Να μην ξεχνά και η Ευρώπη ότι είμαστε και εμείς θύμα εισβολής και κατοχής και ότι η ίδια ευαισθησία και αλληλεγγύη να υπάρχει και για την Κύπρο, που δεν υπάρχει».

epirusblog.gr
5 of 5
Κύπρος: Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία, ξεκαθαρίζει η κυβέρνηση της Κύπρου
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 4465040214274603738
item