Γιάννενα: «Πράσινο φως» για τη μελέτη του Κλειστού Ξιφασκίας στον Κατσικά

«Πράσινο φως» άναψε η Διεύθυνση Τεχνικών Αθλητικών Έργων & Υποδομών της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για τη μελέτη που αφορά το πολυσυζητημένο Κλειστό Ξιφασκίας, για το οποίο έχουν δοθεί… μάχες στο Περιφερειακό Συμβούλιο. 

Όπως έκανε χθες γνωστό ο Περιφερειάρχης Αλ. Καχριμάνης, με έγγραφό της εκφράζει τη σύμφωνη γνώμη της με τη μελέτη που έχει υποβάλλει η Περιφέρεια Ηπείρου ως προς τη λειτουργικότητα  του έργου: «Αποσυναρμολόγηση της πρώην Ολυμπιακής εγκατάστασης “αίθουσα Ξιφασκίας” από το χώρο του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και τη μεταφορά και εγκατάστασή της στα Ιωάννινα με νέα χρήση Κλειστού Γυμναστηρίου και αίθουσας πολλαπλών χρήσεων» στη θέση Αγρόκτημα πρώην Γεωργικής Σχολής Κατσικά του Δήμου Ιωαννιτών». 

Ο Περιφερειάρχης εξέφρασε την ικανοποίησή του για την θετική γνώμη της Γεν. Γραμματείας, καθώς όπως είπε, «χωρίς αυτή δεν θα προχωρούσαν οι διαδικασίες στο επόμενο στάδιο».

Τις μελέτες ζητά η «Λαϊκή Συσπείρωση»

Και μπορεί η περιφερειακή αρχή να πανηγυρίζει για την εξέλιξη, η «Λαϊκή Συσπείρωση» με αίτησή της (την υπογράφουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιωργος Πρέντζας, Τίνα Ζέκα και Κώστας Κωτσαντής), ζητά τη μελέτη λειτουργικότητας του έργου για την οποία όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Περιφερειάρχη εκφράστηκε σύμφωνη γνώμη από τη Γ.Γ. Αθλητισμού, 1,5 χρόνο μετά την αποσυναρμολόγηση και μεταφορά του κλειστού της ξιφασκίας στα Γιάννενα. 

Με το ίδιο έγγραφο η παράταξη ζητά και κάθε άλλη μελέτη σχετική, όπως μελέτες που πιστοποιούν ότι είναι δυνατή η επανασυναρμολόγηση του σιδερένιου σκελετού μετά από τόσους μήνες έκθεσης στην ύπαιθρο, επιπλέον μελέτες που μπορεί να χρειάστηκαν μετά το πρόβλημα σταθεροποίησης του εδάφους που προέκυψε στον μεγάλο δακτύλιο, ο οποίος διέρχεται και από το Αγρόκτημα Κατσικά, μελέτη κατασκευής του κτιρίου, όπως απεικονίζεται στις τρισδιάστατες απεικονίσεις που παρουσιάστηκαν στο περιφερειακό συμβούλιο…

Πηγή: proinoslogos.gr

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: «Πράσινο φως» για τη μελέτη του Κλειστού Ξιφασκίας στον Κατσικά
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6849670241541541191
item