Γιάννενα: Τροχαία Ιωαννίνων - Καλύτερη η εικόνα του κυκλοφοριακού, με τους κόμβους

Με τη γενική διαπίστωση ότι έχουν αλλάξει σημαντικά προς το καλύτερο την κυκλοφοριακή εικόνα της πόλης οι κόμβοι που κατασκευάστηκαν και άρχισαν να λειτουργούν τους τελευταίους μήνες στο κέντρο αλλά και στην είσοδο της πόλης των Ιωαννίνων, στο ύψος του παλιού Πανεπιστημίου, συμφωνεί και η Τροχαία Ιωαννίνων.

Ο Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων Αστυνόμος Α΄ Γρηγόριος Καρράς σε δηλώσεις του τόνισε πως όντως οι νεοκατασκευασθέντες κυκλικοί κόμβοι εντός της πόλης, έλυσαν εν μέρει το κυκλοφοριακό πρόβλημα και η κίνηση δεν κολλάει τόσο, όπως τουλάχιστον συνέβαινε στο παρελθόν. 

Με την προσθήκη στα έργα αυτά και άλλων κυκλικών κόμβων, σε άλλα καίρια σημεία του Λεκανοπεδίου θα έχουμε ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, είπε.

Η προσαρμογή βέβαια της συμπεριφοράς των οδηγών στα νέα κυκλοφοριακά δεδομένα είναι κάτι που γίνεται σταδιακά και δε μπορεί να κατακτηθεί από τη μία μέρα στην άλλη. 

Σημαντικό πάντως είναι να υπάρξει και αλλαγή στη σήμανση που κανονίζει την κυκλοφορία στους κόμβους, θέμα που έχει ήδη τεθεί στην Επιτροπή Κυκλοφοριακών Θεμάτων του Δήμου Ιωαννιτών και έχει δρομολογηθεί από το Δήμο, η απαιτούμενη μελέτη. 

Ο κ. Καρράς τόνισε πάντως, πως δεν είναι δυνατόν να υπάρχει ενιαία σήμανση, με το παλιό καθεστώς, σε όλους τους κόμβους.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Τροχαία Ιωαννίνων - Καλύτερη η εικόνα του κυκλοφοριακού, με τους κόμβους
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 6126979099816515460
item