Γιάννενα: Η ανάπλαση που αλλάζει την εικόνα της πλατείας

Με εντυπωσιακά γρήγορο ρυθμό προχωρά το πρώτο στάδιο των εργασιών ανάπλασης στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων.

Ουσιαστικά οι πρόδρομες εργασίες ξεκίνησαν αμέσως μετά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου, όμως οι μπουλντόζες και τα βαριά μηχανήματα «έπιασαν δουλειά» από τις αρχές της Μεγ. Εβδομάδας. 

Μέσα σε τέσσερις μόλις ημέρες ξηλώθηκε το δάπεδο της πλατείας, όπως και τα παρτέρια στο πίσω μέρος και οι εργασίες θα συνεχιστούν αμέσως μετά το Πάσχα στο πεζοδρόμιο που κυκλώνει τον χώρο της Όασης και φτάνει ως την είσοδο του υπόγειου χώρου στάθμευσης.

Πρόκειται για ένα έργο που αναμένεται να αλλάξει ριζικά την εικόνα της κεντρικής πλατείας και θα αποτελεί ένα νέο χώρο συνάθροισης και ανάπτυξης δραστηριοτήτων τόσο των κατοίκων της πόλης, όσο και των επισκεπτών.

Οι εργασίες

Οι εργασίες ανάπλασης της πλατείας Πύρρου χωρίζονται στις ακόλουθες βασικές ενότητες:

Στις κύριες εργασίες ανάπλασης, που αναφέρονται στην ανακατασκευή του δαπέδου της πλατείας και επιπρόσθετα στο πεζοδρόμιο που κυκλώνει το χώρο της Όασης και φτάνει μέχρι την είσοδο του υπόγειου παρκινγκ στην προέκταση της οδού Πυρσινέλλα.

Στην κατασκευή της μεταλλικής διώροφης στοάς στο ανατολικό άκρο της πλατείας.

Στην ανακατασκευή των απολήξεων των κλιμακοστασίων του υπόγειου πάρκινγκ.

Στην κατασκευή νέου κλιμακοστασίου ένωσης της πλατείας με τη συμβολή των οδών Θεοδωρίδη, Τσιρογιάννη και Μπιζανίου στο νοτιοανατολικό άκρο της

Στις εργασίες εξοπλισμού της πλατείας με κατασκευές όπως το μεγάλο μαρμάρινο καθιστικό, τα υπόλοιπα καθιστικά και το υδάτινο κοίλο στο κέντρο της.

Στις εργασίες για την ένωση της πλατείας με το Πάρκο Κων. Μπέγκα. Όπως προβλέπεται από τη μελέτη ο χώρος πλακοστρώνεται με κυβόλιθο γκρι χρώματος, οι φυτεύσεις ενισχύονται, τοποθετούνται ιδιαίτεροι φωτισμοί ενώ κυρίαρχο στοιχείο είναι η υδάτινη επιφάνεια που δημιουργείται και θα λειτουργεί τόσο ως στοιχείο βιωματικής προσέγγισης αλλά και ως διακοσμητικό στοιχείο.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Η ανάπλαση που αλλάζει την εικόνα της πλατείας
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 3447806891740579700
item