Βέλγιο: Έφοδο στα κεντρικά γραφεία του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες από την αστυνομία για υπόθεση διαφθοράς

Έφοδο στα κεντρικά γραφεία του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος  (ΕΛΚ) στις Βρυξέλλες έκαναν Βέλγοι αστυνομικοί. 

Η έφοδος, που αφορά σε υπόθεση διαφθοράς που δεν σχετίζεται με το Qatargate.  έγινε στον πρώτο και στον τρίτο όροφο των γραφείων, που στεγάζεται στην Rue du Commerce.

Η αστυνομία έκανε κατάσχεση σε υπολογιστές για τον Μάριο Βόιτ, πρώην υπεύθυνο της διαδικτυακής καμπάνιας του κόμματος στις εκλογές και νυν επικεφαλής του CDU 

Σε ανακοίνωσή του, το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα επιβεβαίωσε ότι εκπρόσωποι των βελγικών και γερμανικών αστυνομικών αρχών επισκέφθηκαν τα κεντρικά γραφεία του κόμματος στις Βρυξέλλες. «Η επίσκεψη συνδέεται με έρευνα στη Θουριγγία της Γερμανίας» αναφέρει η ανακοίνωση.

«Το κόμμα συνεργάζεται με πλήρη διαφάνεια με τις εμπλεκόμενες αρχές, παρέχοντας όλες τις σχετικές πληροφορίες και τεκμηρίωση» καταλήγει η ανακοίνωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται ο Μάριο Βόιτ, που το 2018-2019 είχε αναλάβει την ψηφιακή καμπάνια του ΕΛΚ στις εκλογές και σήμερα είναι επικεφαλής του CDU στη Θουριγγία.

Η εισαγγελία εξετάζει εάν ο Βόιτ έλαβε λεφτά κάτω από το τραπέζι από την εταιρεία που είχε αναλάβει την προεκλογική εκστρατεία στο διαδίκτυο, μετά την ανάληψη της εντολής και εάν το ΕΛΚ γνώριζε γι' αυτή τη συναλλαγή. 

epirusblog.gr
5 of 5
Βέλγιο: Έφοδο στα κεντρικά γραφεία του ΕΛΚ στις Βρυξέλλες από την αστυνομία για υπόθεση διαφθοράς
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 5386681220770383672
item