Γιάννενα: Πολύς κόσμος στα Γιάννενα όχι όμως και στα χωριά!

Μπορεί οι έως τώρα κρατήσεις στα καταλύματα του Νομού Ιωαννίνων να μη φτάνουν σε ποσοστό εκείνες των Χριστουγέννων και της Αποκριάς, όμως και πάλι, τα Γιάννενα κυρίως, συγκαταλέγονται στους πιο δημοφιλείς προορισμούς της χώρας για το τετραήμερο από Μεγάλη Παρασκευή έως Δευτέρα του Πάσχα μαζί με την Κέρκυρα, την Ύδρα, την Πάτμο, το Πήλιο και κάποια θέρετρα της Πελοποννήσου. 

Πέρα από την πόλη, αυξημένη κίνηση αναμένεται για το τριήμερο στο Μέτσοβο και στα πιο δημοφιλή χωριά του Ζαγορίου, ενώ λιγότεροι θα είναι οι επισκέπτες στους υπόλοιπους ορεινούς οικισμούς σε σύγκριση με άλλες χρονιές. 

Όπως ήδη έγραψε ο «Π.Λ.», αυτό οφείλεται αφενός στο γεγονός ότι λίγες μόλις εβδομάδες μετά το Πάσχα οι απόδημοι θα χρειαστεί να ταξιδέψουν στις ιδιαίτερες πατρίδες για τις εθνικές εκλογές, οπότε δεν συμφέρει να κάνουν δύο ταξίδια μέσα στον ίδιο μήνα λόγω υψηλού κόστους, ειδικά αυτή τη στιγμή που η τιμή της αμόλυβδης πλησιάζει τα δύο ευρώ το λίτρο. 

Αφετέρου, ο καιρός, ο οποίος θυμίζει περισσότερο φθινόπωρο παρά το γεγονός ότι πλησιάζουμε στα μέσα της άνοιξης, δεν βοηθάει γενικότερα στο να κάνει κανείς σχέδια για πασχαλινές εξορμήσεις στην εξοχή.

Είναι και οι υποψήφιοι!

Σε ένα βαθμό, πάντως, την απουσία μεγάλου αριθμού επισκεπτών στα χωριά θα αναπληρώσουν μέσα στις γιορτές που έρχονται οι… υποψήφιοι των εθνικών εκλογών, οι οποίοι ξεκίνησαν ήδη τις περιοδείες εντός κι εκτός Ιωαννίνων καθώς ο χρόνος περνάει γρήγορα και οι κάλπες πλησιάζουν. 

Το Πάσχα και τα γλέντια που γίνονται συνήθως σε πολλά χωριά αποτελούν παραδοσιακά μία πρώτης τάξεως ευκαιρία γι’ αυτούς προκειμένου να έρθουν σε επαφή και επικοινωνία με μεγάλο αριθμό ψηφοφόρων. 


epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Πολύς κόσμος στα Γιάννενα όχι όμως και στα χωριά!
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1940204010410280704
item