Επαγγελματική και προσωπική ζωή: Πώς θα βρείτε τη χρυσή τομή;

Η ψυχική, συναισθηματική και σωματική μας υγεία επηρεάζεται σημαντικά από το πόσο ισορροπημένη είναι η προσωπική και επαγγελματική μας ζωή.

Πώς θα καταφέρουμε να καθορίσουμε τα σωστά όρια και να επιτύχουμε τη χρυσή τομή;

Προγραμματίστε διακοπές

Η συνεχής δουλειά μας καθιστά πιο αγχώδεις. Επομένως, ο προγραμματισμός διακοπών, έστω και για ένα τριήμερο, θα σας βοηθήσει να κάνετε «restart» στον εγκέφαλο, να χαλαρώσετε, να έρθετε πιο κοντά με τους αγαπημένους σας και να επιστρέψετε πιο ενεργοί και πιο αποδοτικοί.

Ιδανικά, επιλέξτε μια απόδραση στη φύση, σε ένα βουνό ή μια παραλία, όπου θα μπορέσετε να νιώσετε την απόλυτη ηρεμία και να ανανεωθείτε.

Πείτε (και) όχι

Μην υπερφορτώνετε τον εαυτό σας με εργασιακό άγχος. Το να πείτε και τα «όχι» σας και να θέσετε τα όριά σας με ευγενικό τρόπο δεν θα θεωρηθεί προσβλητικό ή αντιεπαγγελματικό. 

Ο προσωπικός σας χρόνος είναι πολύτιμος και η κόπωση είναι σεβαστή, γι’ αυτό και είναι ωφέλιμο να τα διεκδικείτε στο επαγγελματικό σας περιβάλλον ώστε να γίνονται κατανοητά.

Βάλτε προτεραιότητες

Τι είναι πιο σημαντικό για εσάς; Καθορίστε τις προτεραιότητές σας για να καταφέρετε πιο εύκολα να επιτύχετε τους στόχους σας.

Μπορείτε να φτιάχνετε μια λίστα με τις σημαντικές (και τις όχι τόσο) εργασίες σας καθημερινά η οποία εκτός των άλλων, θα ανακουφίσει το μυαλό σας και θα σας κάνει να λειτουργείτε καλύτερα τόσο στο σπίτι, όσο και στη δουλειά.

Κάντε ένα διάλειμμα

Τα συχνά διαλείμματα στη δουλειά όχι μόνο σας κάνουν να νιώθετε ανανεωμένοι αλλά ενισχύουν και την παραγωγικότητά σας.

Το να κάνετε ένα διάλειμμα και να καλέσετε για παράδειγμα ένα φίλο σας στο τηλέφωνο θα σας βοηθήσει να βελτιώσετε την εστίασή σας και να μειώσετε το εργασιακό σας άγχος.

Αυτοφροντίδα

Εργάζεστε κάθε μέρα. Τι θα λέγατε να περιποιηθείτε και λίγο τον εαυτό σας;

Κάντε μια βόλτα, βγείτε για ένα σόλο γεύμα ή απλώς περιποιηθείτε τον εαυτό σας με ένα ωραίο κούρεμα, μανικιούρ ή ένα χαλαρωτικό μασάζ.

Ο διαλογισμός και η γιόγκα μπορούν επίσης να βοηθήσουν το σώμα σας να παραμείνει σε φόρμα, προσφέροντας σας παράλληλα εσωτερική γαλήνη και ισορροπία.

Γενικά, επιλέξτε να κάνετε ό,τι πραγματικά σας αρέσει και σας ηρεμεί.

Οικογενειακές στιγμές

Απενεργοποιήστε τις ειδοποιήσεις του τηλεφώνου σας όταν περνάτε χρόνο με την οικογένειά σας. Μην ξεχνάτε πως οι φίλοι είναι επίσης η οικογένεια που επιλέγουμε να έχουμε.

Μοιραστείτε τις σκέψεις σας, διασκεδάστε μαζί και χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα την αμέριστη προσοχή σας. Τα οφέλη θα είναι πολλαπλά τόσο για εκείνα, όσο και για εσάς.

epirusblog.gr
5 of 5
Επαγγελματική και προσωπική ζωή: Πώς θα βρείτε τη χρυσή τομή;
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 3395466468211601552
item