Εικόνες-σοκ από την κατάρρευση πάρκινγκ στη Νέα Υόρκη -Έρευνες για παγιδευμένους στα συντρίμμια

Ένα άτομο σκοτώθηκε και τουλάχιστον άλλα πέντε τραυματίστηκαν το απόγευμα της Τρίτης (18/4), όταν πάρκινγκ στάθμευσης στη Νέα Υόρκη κατέρρευσε κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες. Οι εικόνες που έρχονται στο φως προκαλούν σοκ.

Οι αρχές δήλωσαν ότι υπήρχαν έξι εργαζόμενοι στο κτίριο τη στιγμή της κατάρρευσης και ότι όλοι τους έχουν καταγραφεί. Ένας σκοτώθηκε, τέσσερις νοσηλεύονται σε σταθερή κατάσταση και ο άλλος αρνήθηκε την ιατρική φροντίδα.

«Υπήρχε ένας εργαζόμενος που είχε παγιδευτεί στους επάνω ορόφους. Είχε τις αισθήσεις του και ήταν σε εγρήγορση και καλούσε σε βοήθεια. 

Απλώς δεν μπορούσε να κατέβει και καταφέραμε να βάλουμε πυροσβέστες εκεί πάνω στο κτίριο και να τον μεταφέρουμε σε ένα άλλο κτίριο και να τον κατεβάσουμε με ασφάλεια», δήλωσε ο επικεφαλής των πυροσβεστικών επιχειρήσεων του FDNY John Esposito.

Η πρώτη εκτίμηση για την κατάρρευση του πάρκινγκ στη Νέα Υόρκη

Η αιτία της κατάρρευσης θα προσδιοριστεί από μηχανικό, αλλά τα αρχικά ευρήματα δείχνουν ότι το βάρος από τον αριθμό των οχημάτων που ήταν σταθμευμένα στο κατάστρωμα της οροφής, καθώς και η ηλικία του κτιρίου, συνέβαλαν στην κατάρρευση.

Οι εικόνες που κυκλοφορούν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν αυτοκίνητα κάποια από τα οποία έχουν σωριαστεί το ένα πάνω στο άλλο ή έχουν αναποδογυρίσει και καπνό να αναδίδεται από το κτίριο που κατέρρευσε.

Η δομή είναι «ασταθής», τόνισε ο δήμαρχος Νέας Υόρκης, Ερικ Άνταμς, διευκρινίζοντας πως η επιχείρηση για να εξακριβωθεί αν υπάρχουν κι άλλοι παγιδευμένοι στα συντρίμμια παραμένει σε εξέλιξη.

epirusblog.gr
5 of 5
Εικόνες-σοκ από την κατάρρευση πάρκινγκ στη Νέα Υόρκη -Έρευνες για παγιδευμένους στα συντρίμμια
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 5822713136513533740
item