Άρτα: Οι δράσεις του συλλόγου φίλων ναού Αγίας Θεοδώρας Άρτας την Μεγάλη Εβδομάδα

Πρόγραμμα δράσεων κατά την Μεγάλη Εβδομάδα ανακοίνωσε ο Σύλλογος Φίλων Βυζαντινού Ιερού Ναού Αγίας Θεοδώρας Άρτας...
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:

- Μεγάλη Πέμπτη και περί ώρα 8:00 το απόγευμα μόλις χτυπήσει η καμπάνα στο έκτο Ευαγγέλιο και βγει η σταύρωση του Ιησού Χριστού αναβιώνει στην πλατεία της Αγίας Θεοδώρας το έθιμο της μεγάλης φωτιάς. 
Ένα έθιμο που χάνεται στα βάθη των αιώνων και συμβολίζει τις φωτιές που άναψαν έξω από το κυβερνείο του πόντιου Πιλάτου περιμένοντας την απόφαση για την τύχη του
Ιησού. 

- Μεγάλη Πέμπτη ώρα 10:30 το βράδυ ο εφηβικός Ψαλτικός χορός του μουσικού σχολείου θα ψάλει τα εγκώμια στο Ναό της Αγίας Θεοδώρας. 
Πριν από επτά περίπου χρόνια το μουσικό σχολείο ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του συλλόγου να ψάλλει τα εγκώμια και από τότε κάθε χρόνο δίνουμε ραντεβού την ίδια μέρα.  
Την ίδια ώρα νέες και νέοι της ενορίας μας και όχι μόνο θα στολίζουν τον επιτάφιο με τον παραδοσιακό τρόπο πέταλο πέταλο όπως τον διδαχθήκαμε από
τους προγόνους μας !!! 

- Την Μεγάλη Παρασκευή περίπου 8:30 το απόγευμα θα ξεκινήσει ο επιτάφιος από την Αγία Θεοδώρα όπου θα κατευθυνθεί στην πλατεία Κιλκίς για να συναντηθεί με τους υπόλοιπους επιτάφιους των άλλων ενοριών για την καθιερωμένη περιφορά. 

- Μέγα Σάββατο ώρα 11:30 το βράδυ με το δεύτε λάβετε φως εκατοντάδες φλεγόμενα φαναράκια θα γεμίσουν τον ουρανό της πόλης συμβολίζοντας την άνοδο της ψυχής στον ουρανό. Την ίδια ώρα θα αναβιώσει το έθιμο του Ιούδα. Και με την Ανάσταση χιλιάδες πολύχρωμα βεγγαλικά στον ουρανό της πόλης !!!
Όλες οι ακολουθίες θα μεταδοθούν ζωντανά στη σελίδα του συλλόγου στο facebook.
epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Οι δράσεις του συλλόγου φίλων ναού Αγίας Θεοδώρας Άρτας την Μεγάλη Εβδομάδα
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 5364561436617002656
item