Πέντε συχνά ελαττώματα και πώς μπορείς να τα διορθώσεις

Μήπως αργείς (σχεδόν) πάντα ή θέλεις να είσαι αρεστή στους άλλους; Ήρθε η ώρα να αλλάξεις, κατανοώντας τα κίνητρά σου. Τι κρύβεται πίσω από τα ελαττώματά σου; Αναγνωρίζεις τον εαυτό σου σε κάποιες από τις παρακάτω περιγραφές;

Βιασύνη: Θέλεις να τα κάνεις όλα γρήγορα, νιώθεις ότι ο χρόνος είναι λίγος. Τυπική συμπεριφορά: Διακόπτεις τους άλλους. Οτιδήποτε σε καθυστερεί σου προκαλεί εκνευρισμό.

Τελειομανία: Θέλεις να κερδίζεις πάντα και να πετυχαίνεις παντού. Τυπική συμπεριφορά: Αργείς, γιατί πρέπει όλα να γίνουν άψογα.

Ανάγκη για δύναμη: Πρέπει να είσαι άτρωτη, να κρύβεις τις αδυναμίες σου. Τυπική συμπεριφορά: Υποθέτεις ότι ξέρεις πάντα καλύτερα.

Ανάγκη να ευχαριστείς τους άλλους: Πιστεύεις ότι η ευτυχία των άλλων είναι πολύ πιο σημαντική από τη δική σου. Τυπική συμπεριφορά: Συμφωνείς πάντα με το συνομιλητή σου. Η στάση σου αλλάζει ανάλογα με το ποιος είναι απέναντί σου.

Σκληρή προσπάθεια: Η ανάγκη να ξέρουν όλοι πόσο σκληρά προσπαθείς. Τυπική συμπεριφορά: Αναλαμβάνεις τα πάντα, αλλά δεν τελειώνεις τίποτα.

Ώρα για δράση

Προσδιόρισε ποια από τα κίνητρά σου είναι κυρίαρχα και δες τι πρέπει να αλλάξεις.

Αν βιάζεσαι: Επένδυσε χρόνο για να προετοιμάζεις τα ταξίδια, τις διαδρομές, τα πρότζεκτ για να γίνουν σωστά (όχι γρήγορα).

Αν είσαι τελειομανής: Δες τα θετικά της αποτυχίας! Μια εποικοδομητική κριτική θα σε βελτιώσει, δε θα σε καταστρέψει.

Αν αποφεύγεις να δείχνεις την ευάλωτη πλευρά σου: Εξασκήσου στο να χαλαρώνεις και να εκφράζεις τα συναισθήματά σου – ξεκίνα με όσους σε γνωρίζουν καλά.

Αν θέλεις να ευχαριστείς τους άλλους: Μέτρα πόσα “συγγνώμη” είπες σήμερα. Προσπάθησε αύριο να πεις τα μισά. Αν τα αφήνεις όλα στη μέση: Ανάλαβε ένα μόνο πράγμα και ολοκλήρωσέ το. Θα σου δώσει την αυτοπεποίθηση ότι μπορείς!

epirusblog.gr
5 of 5
Πέντε συχνά ελαττώματα και πώς μπορείς να τα διορθώσεις
epirusblog.gr
5 of 5
ενδιαφέροντα 139763663923666451
item