Ο Ερντογάν αισθάνεται «ισχυρός» σαν τον Μπαρμπαρόσα λόγω του αεροπλανοφόρου Anadolu

Την αίσθηση ότι γίνεται ισχυρός σαν τον Μπαρμπαρόσα λόγω του αεροπλανοφόρου έχει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όπως δήλωσε σε συνέντευξή του, όπως μετέδωσε από την Κωνσταντινούπολη ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ, Μανώλης Κωστίδης.

«Από το πλοίο αυτό θα μπορούν να απογειωθούν και να προσγειωθούν τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Bayraktar ΤΒ3 , τα Kizilelma και το ελαφρύ μαχητικό Hurjet. 

Τι έλεγαν για τον Μπαρμπαρόσα; Ο πορθητής των θαλασσών, o πλοίαρχος των θαλασσών. Αυτό το πλοίο μας οδηγεί σε μια πολύ μα πάρα πολύ ισχυρή θέση. 

Στα σημεία που σήμερα δεν φτάνεις θα μπορείς να φτάσεις με αυτό. Εμείς θα κάνουμε άλλο ένα βήμα και ήδη κάνουμε τις διαβουλεύσεις και θα ναυπηγήσουμε το διπλάσιο αυτό του πλοίου».

Ερντογάν: Το αεροπλανοφόρο Anadolu είναι σημαντικό για την κυριαρχία μας στη Γαλάζια Πατρίδα

Ο Τούρκος πρόεδρος εξήρε την σημαντικότητα του αεροπλανοφόρου που εγκαινίασε πριν από λίγες ημέρες, αναφερόμενος ξανά σε Γαλάζιες Πατρίδες:

«Μέσα σε αυτό θα μπορούν να μπαίνουν και άρματα μάχης.. Στον κάτω όροφο θα είναι τα άρματα μάχης. 1400 άτομα προσωπικό. Δεν είναι κάτι τυχαίο. Εμφανίστηκε ένας πολύξερος και λέει διάφορα πράγματα. 

Πως ξεγελάμε τον κόσμο! Με το Anadolu θα κάνουμε στρατιωτικές και ανθρωπιστικές επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο. 

Τι μπορεί να είναι σημαντικότερο για την κυριαρχία μας. Θα πλεύσεις στη Μεσόγειο στις γαλάζιες θάλασσες με μεγαλύτερη άνεση. Και στη Γαλάζια Πατρίδα. Αυτό έχει μήκος 220 μέτρα».

Ενοχλούν τους Τούρκους οι Ισραηλινοί πύραυλοι SPIKE της Ελλάδας

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται τα τουρκικά ρεπορτάζ για τη συμφωνία της Ελλάδας με το Ισραήλ για τους πυραύλους SPIKE:

«Παρά τις θετικές εξελίξεις μεταξύ των δυο χωρών, η Αθήνα δεν εγκαταλείπει τα εξοπλιστικά της προγράμματα. Πρόσφατα με το Ισραήλ υπογράφηκε μια συμφωνία εξοπλισμών ύψους 400 εκατομμυρίων δολαρίων. 


Η Ελλάδα εξακολουθεί να εξοπλίζεται. Με το Ισραήλ συμφωνήθηκε η προμήθεια αντιαρματικών πυραύλων κόστους 400 εκατομμυρίων δολαρίων. Η ισραηλινή εταιρεία ανακοίνωσε πως ‘οι πύραυλοι SΡΙΚΕ’ θα ενισχύσουν την άμυνα της Ελλάδας» αναφέρουν τα τουρκικά ΜΜΕ.

epirusblog.gr
5 of 5
Ο Ερντογάν αισθάνεται «ισχυρός» σαν τον Μπαρμπαρόσα λόγω του αεροπλανοφόρου Anadolu
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 6240268788279293532
item