Κερατσίνι: Χειροπέδες σε 40χρονο που είχε δέσει αρνάκι για να το σφάξει

Ένας 40χρονος συνελήφθη στο Κερατσίνι, επειδή είχε δέσει ένα αρνάκι με σκοπό να το σφάξει για την Κυριακή του Πάσχα.

Ο 40χρονος συνελήφθη μετά από καταγγελία της διευθύντριας τής ΜΚΟ Zero stray pawject στο Τμήμα Κακοποίησης Ζώων του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ. όπου και δόθηκε εντολή σε αστυνομικούς να σπεύσουν στο σημείο.

Οι αστυνομικοί βρήκαν το ζωάκι δεμένο και πέρασαν χειροπέδες στον 40χρονο. Το αρνάκι μεταφέρθηκε σε φάρμα ζώων στο Λαγονήσι.

Η καταγγελία για το αρνάκι στα social media

«Μπορεί να μη σώσαμε τον κόσμο αλλά σώσαμε σίγουρα αυτό το πλάσμα. Ενημερώθηκα από την Β και τον Α ότι συγκεκριμένη οικογένεια στην περιοχή της Χαραυγής έχει πάρει αρνάκι και κάθε χρόνο τέτοιες μέρες το σφάζει μπροστά στον κόσμο.

Αμέσως μιλήσαμε με το Τμήμα Προστασίας Ζώων στην Ελληνική Αστυνομία και τον υπεύθυνο Αστυνόμο Β’ Θεόδωρο Καμπούρη, αντίστοιχα γνωστοποιήθηκε από το τμήμα στην υποδιεύθυνση Πειραιά και τον αρχιφύλακα κ. Μπάλα ο όποιος με μεγάλη ταχύτητα μίλησε με την Διοικήτρια του ΑΤ Δραπετσώνας κ. Γαλάνου που με τη σειρά της έπραξε τα δέοντα και με το παραπάνω.

Παρά την έντονη αντίδραση της συγκεκριμένης οικογένειας και των φίλων της η Αστυνομία είχε δύο περιπολικά στο σημείο και έκανε τη δουλειά της συλλαμβάνοντας τον "κάτοχο" του ζώου και αφαιρώντας άμεσα το ζώο σύμφωνα με το άρθρο 33, παράγραφο 1, του ν. 4830/2021.

Οι αστυνομικοί παρέμειναν στο σημείο και μας βοήθησαν να πάρουμε το ζώο από το οικόπεδο αγκαλιά.

Αυτή την ώρα είναι στο πετ ταξί της Ελενα Καλενδριανού με οδηγό τη Μαρία και πάει στην φάρμα που είναι Ο Φρίξος και η παρέα του. 

Μετά θα ψάξουμε μια υιοθεσία γι αυτό το ψυχάκι.Κάτι λίγο, κάτι μικρό -δύσκολα το ξέρω- αλλάζει όμως. Τεράστιο μπράβο και ευχαριστώ στην Ελληνική Αστυνομία για τη μεγάλη κι αστραπιαία κινητοποίηση! Μόνο τέτοια, πάντα τέτοια. Καλό κι αναίμακτο Πάσχα!».


epirusblog.gr
5 of 5
Κερατσίνι: Χειροπέδες σε 40χρονο που είχε δέσει αρνάκι για να το σφάξει
epirusblog.gr
5 of 5
κοινωνία 6458727234296982410
item