Εκλογές 2023: Οι τρεις δεσμεύσεις Μητσοτάκη -Αύξηση μισθών, δημόσια υγεία, ψηφιακό και αποτελεσματικό δημόσιο

Σημαντικές πτυχές των προγραμματικών δεσμεύσεων για την επόμενη τετραετία, οι οποίες θα παρουσιαστούν στο σύνολο τους σε ειδική εκδήλωση που προσδιορίζεται για την επόμενη Τετάρτη, έδωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη χθεσινή ομιλία του στην Κέρκυρα.

Ο πρωθυπουργός προσδιόρισε για πρώτη φορά τον στόχο για αύξηση των αμοιβών στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα μέσα στην επόμενη τετραετία στο 25%, το οποίο χαρακτήρισε «εφικτό στόχο τον οποίο μπορούμε να πετύχουμε». 

Βάζοντας τον πήχη της ανάπτυξης κοντά στο 3% ετησίως μίλησε για την δυνατότητα «το μέρισμα από τη συλλογική ευημερία θα μπορεί να επιστρέφει στην κοινωνία αμβλύνοντας την αδικία και μειώνοντας τις κοινωνικές ανισότητες».

Δεύτερος στόχος είναι «αξιοπρεπής και ανθρώπινη δημόσια και δωρεάν υγεία για όλους», με έμφαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα και τις προληπτικές εξετάσεις.  

Η τρίτη δέσμευση στην οποία αναφέρθηκε αφορά την αναμόρφωση του κράτους και μέχρι το τέλος της τετραετίας «το δημόσιο να γίνει 100% ψηφιακό και 100% αποτελεσματικό». 

Όσον αφορά τους νέους και ειδικότερα την στεγαστική πολιτική δεσμεύτηκε για τον διπλασιασμό των κονδυλίων για το πρόγραμμα «Σπίτι μου» που αφορά την απόκτηση κατοικίας για νέους 25-39 ετών.

Υπόθεση Αλέξη Γεωργούλη

Πάντως, οι εξελίξεις στην υπόθεση Γεωργούλη λειτουργούν ενισχυτικά στην άποψη που είχε ο κ. Μητσοτάκης για την ανάγκη να υπάρχει ένας αυστηρός τρόπος επιλογής και των προσώπων που θα εκπροσωπούν τη χώρα στο Ευρωκοινοβούλιο. 

Την επιλογή δηλαδή από τον πρόεδρο του κόμματος ή κάποιο συλλογικό όργανο αυτών που θα βρίσκονται στις πρώτες θέσεις που θα εξασφαλίζουν την εκλογή τους, καθώς το μοντέλο της σταυροδοσίας σε ένα κοινό ψηφοδέλτιο για όλη τη χώρα δημιουργεί τις προϋποθέσεις για την εκλογή «των δημοφιλών και όχι απαραίτητα των κατάλληλων για τη θέση αυτή», όπως σημειώνουν αρμόδιες πηγές. 

Έτσι, θεωρείται πλέον δεδομένο στο Μέγαρο Μαξίμου, ότι εφόσον η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές, θα αλλάξει ο νόμος για την εκλογή ευρωβουλευτών και θα επανέλθει η λίστα, όπως ίσχυε έως το 2009. 


epirusblog.gr
5 of 5
Εκλογές 2023: Οι τρεις δεσμεύσεις Μητσοτάκη -Αύξηση μισθών, δημόσια υγεία, ψηφιακό και αποτελεσματικό δημόσιο
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 1406654229366791164
item