Γιάννενα: Θετική γνώμη για τη γεώτρηση «Ήπειρος 1» και από Δασαρχείο Ιωαννίνων - Διεύθυνση Υδάτων

Ο ένας μετά τον άλλον καταρρίπτονται οι μύθοι γύρω από τις... καταστροφικές συνέπειες που θα έχει η ερευνητική γεώτρηση «Ήπειρος 1» - μύθοι που, προφανώς, πριμοδοτούνται από την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων, τα οποία γίνονται όλο και πιο έντονα, όσο προχωράει η προεκλογική περίοδος.

Πριν από μερικές εβδομάδες η Εφορεία Αρχαιοτήτων Ιωαννίνων εξέφρασε θετική γνώμη στο πλαίσιο της δημόσιας διαβούλευσης, με τον όρο να τηρηθούν, φυσικά, κάποιες προϋποθέσεις. 

Τις αμέσως προηγούμενες ημέρες ήρθε η σειρά των άλλων δύο βασικών αρχών του ευρύτερου δημόσιου τομέα, οι γνωμοδοτήσεις των οποίων θεωρούνται ως «κλειδιά» για να λάβει ένα έργο τέτοιας εμβέλειας την τελική περιβαλλοντική άδεια. 

Ο λόγος για το Δασαρχείο Ιωαννίνων και την Διεύθυνση Υδάτων Ηπείρου της Αποκεντρωμένης.

Και οι δύο αρχές γνωμοδοτούν θετικά, θέτοντας βασικά ως προϋποθέσεις να τηρηθούν οι όροι που έχουν προβλεφθεί στη Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και οι οποίοι έχουν προφανώς ληφθεί υπ' όψιν κατά τη σύνταξη της Μελέτης Περιβαλλοντικών και Κοινωνικών Επιπτώσεων για το έργο, η οποία και τέθηκε σε διαβούλευση. 

Υπενθυμίζεται ότι θετικά έχουν γνωμοδοτήσει τόσο η Περιφέρεια Ηπείρου, έπειτα από τη συζήτηση του θέματος στην Επιτροπή Χωροταξίας και Περιβάλλοντος, όσο και το Δημοτικό Συμβούλιο Ζίτσας. 

Όλοι, δηλαδή, οι αρμόδιοι από πολιτικής πλευράς φορείς, όσο και οι ειδικοί για ένα τέτοιο έργο είναι θετικοί... Τώρα βέβαια, αυτό δεν αρέσει στους μόνιμους αρνητές κάθε προόδου, στους επαγγελματίες οικολογούντες και σε όσους κυνηγούν να πάρουν και την τελευταία αντισυστημική ψήφο - έστω κι αν πρόκειται για ένα έργο που οι πολιτικοί τους φορείς στο παρελθόν το έχουν στηρίξει! 

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Θετική γνώμη για τη γεώτρηση «Ήπειρος 1» και από Δασαρχείο Ιωαννίνων - Διεύθυνση Υδάτων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2520042594460498524
item