Τα 10 αναπηρικά επιδόματα που αυξάνονται κατά 8% -Πότε θα εφαρμοστεί η αύξηση που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός

Συνολικά 10 είναι τα αναπηρικά επιδόματα που θα αυξηθούν κατά 8%, μετά την εξαγγελία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, από το βήμα της εκδήλωσης του υπουργείου Οικονομικών, με θέμα «Ελληνική Οικονομία: Ανθεκτικότητα, Πρόοδος, Προοπτική», ενισχύοντας έτσι σχεδόν 200.000 πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, πρόκειται για τα εξής επιδόματα:

Επίδομα κίνησης.

Διατροφικό επίδομα σε νεφροπαθείς, μεταμοσχευμένους καρδιάς, ήπατος κλπ.

Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης ατόμων με βαριά αναπηρία.

Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης ατόμων με βαριά νοητική υστέρηση.

Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης παραπληγικών, τετραπληγικών και ακρωτηριασμένων, ανασφάλιστων και ασφαλισμένων του Δημοσίου.

Ενίσχυση ατόμων με συγγενή αιμολυτική αναιμία (μεσογειακή-δρεπανοκυτταρική-μικροδρεπανοκυτταρική κλπ) ή συγγενή αιμορραγική διάθεση (αιμορροφιλία κλπ), Σύνδρομο Επίκτητης Ανοσοανεπάρκειας (AIDS).

Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης κωφών και βαρήκοων ατόμων.

Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης ατόμων με αναπηρία όρασης.

Πρόγραμμα οικονομικής ενίσχυσης ατόμων με εγκεφαλική παράλυση.

Οικονομική ενίσχυση ασθενών και αποθεραπευμένων χανσενικών και μελών των οικογενειών τους.

Πότε αναμένεται να εφαρμοστεί η αύξηση

Με βάση τις πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου, η νομοθετική ρύθμιση θα κατατεθεί στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα και η αύξηση θα εφαρμοστεί από τον Απρίλιο.

Μητσοτάκης: Είμαστε στη δεύτερη ισχυρότερη ανάπτυξη στην ευρωζώνη

«Το καλοκαίρι του 2019 κάναμε μια νέα αρχή. Τέσσερα χρόνια μετά έχουμε καλύψει απώλειες στο μέσο εισόδημα, έχουμε εκτινάξει την παραγωγικότητα, τις επενδύσεις, τις εξαγωγές μας. Το εθνικό προϊόν επανέρχεται στα επίπεδα του 2010 και είμαστε στη δεύτερη ισχυρότερη ανάπτυξη στην ευρωζώνη», σημείωσε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι ο δείκτης της ανάπτυξης δεν είναι αυτοσκοπός αλλά παράμετρος της συλλογικής ευημερίας και την ατομικής προκοπής. Τόνισε ότι γι' αυτό είναι σημαντικό ότι έπεσε η ανεργία 7 ποσοστιαίες μονάδες και δημιουργήθηκαν 300.000 νέες θέσεις εργασίας.

Μίλησε επίσης για την αύξηση του κατώτατου μισθού τρεις φορές και τις αυξήσεις που είδαν οι συνταξιούχοι καθώς και για το γεγονός ότι οι ευάλωτοι είχαν δίπλα τους την Πολιτεία.

«Τα παραπάνω δεν ήρθαν με το πάτημα ενός κουμπιού. Το 2019 δεν είχα υποσχεθεί θαύματα. Είχα περιγράψει ένα όραμα και είχα μιλήσει για συγκεκριμένο σχέδιο. Είχα δεσμευτεί για ένα, για πολλή και σκληρή δουλειά. 

Είχα μιλήσει για τολμηρές μεταρρυθμίσεις που θα έκαναν πιο ανταγωνιστική την οικονομία μας. Τέτοιες υλοποιήθηκαν πάρα πολλές», συνέχισε ο πρωθυπουργός ο οποίος έκανε ξεχωριστή αναφορά στο σχέδιο Ελλάδα 2.0.

«Ενισχύονται 200.000 συμπολίτες μας»

Ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε στις καλύτερες αμοιβές και μεγαλύτερη φροντίδα στους πιο ευάλωτους. «Ενώ οι αναπηρικές συντάξεις αυξήθηκαν, η αλήθεια είναι ότι δεν τις ακολούθησαν τα σχετικά επιδόματα του ΟΠΕΚΑ. 

Επέλεξα ως τελευταία συμβολική και ουσιαστική κίνηση την άμεση αύξησή τους κατά 8% ενισχύοντας έτσι σχεδόν 200.000 συμπολίτες μας», υπογράμμισε.

epirusblog.gr
5 of 5
Τα 10 αναπηρικά επιδόματα που αυξάνονται κατά 8% -Πότε θα εφαρμοστεί η αύξηση που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 419888590944354734
item