Στην Αθήνα ο επικεφαλής της SNAM -Συναντήσεις με Μητσοτάκη και Σκρέκα με φόντο τον ΔΕΣΦΑ

Στην Αθήνα για συναντήσεις με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Κώστα Σκρέκα βρέθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της Snam, που είναι μέτοχος και στον ΔΕΣΦΑ, Stefano Venier.

Στις συναντήσεις που είχε ο κ. Venier κατά τη διάρκεια της Πέμπτης (9/3) και της Παρασκευής (10/3) με τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας βρέθηκαν η ενίσχυση του ρόλου της χώρας μας ως προς την αναβάθμιση της ενεργειακής ασφάλειας σε συνάρτηση με την υλοποίηση του επενδυτικού προγράμματος του ΔΕΣΦΑ και η συνεργασία Ελλάδας - Ιταλίας στην κατεύθυνση αυτή.

Η SNAM, που είναι ο διαχειριστής του ιταλικού συστήματος και μετέχει στην Κοινοπραξία SENFLUGA που ελέγχει το 66% του Διαχειριστή, όπως επίσης του αγωγού φυσικού αερίου ΤΑΡ. 

Ο κ. Venier σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση και όπως μεταφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, είχε ανεπίσημη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα.

Συζητήθηκαν οι τάσεις στη διεθνή αγορά φυσικού αερίου, βραχυπρόθεσμα και μεσοπρόθεσμα καθώς και ο κοινός ρόλος Ιταλίας και Ελλάδας στην περαιτέρω ενίσχυση της ασφάλειας του εφοδιασμού για την ΕΕ και στην ανάδειξη της χώρας ως πύλης εισόδου φυσικού αερίου για τις γειτονικές χώρες.

«Μέσω του στρατηγικής σημασίας επενδυτικού πλάνου του ΔΕΣΦΑ, η Snam επιβεβαιώνει τον ρόλο και τη δέσμευσή της να υλοποιήσει αυτές τις βασικές επενδύσεις τα επόμενα χρόνια και να συμβάλει στην ανάδειξη της Ελλάδας ως ηγέτη στις ενεργειακές εξελίξεις», ανέφεραν αρμόδιες πηγές.

Στις συναντήσεις συμμετείχαν η διευθύνουσα σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, Μαρία Ρίτα Γκάλλι, και ο executive V.P. of International Asset Management and Business Development της SNAM, Sergio Molisani. Ο κ. Venier συναντήθηκε επίσης με τη διοίκηση του ΔΕΣΦΑ ενώ επισκέφθηκε μεταξύ άλλων τον τερματικό σταθμό Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου στη Ρεβυθούσα.


epirusblog.gr
5 of 5
Στην Αθήνα ο επικεφαλής της SNAM -Συναντήσεις με Μητσοτάκη και Σκρέκα με φόντο τον ΔΕΣΦΑ
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 4080311356038601195
item