Με προσεκτικά βήματα η κυβέρνηση μετά τα Τέμπη -O εκλογικός στόχος και η αυτοδυναμία

Με στοιχεία, τεκμηριωμένες θέσεις και επιμονή στην πλήρη διαλεύκανση όλων των παραμέτρων του τραγικού σιδηροδρομικού δυστυχήματος από τη Δικαιοσύνη σκοπεύει να απαντήσει το Μέγαρο Μαξίμου στην επίθεση που έχει εξαπολύσει ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως διαμηνύουν κυβερνητικά στελέχη.

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι θα γίνει ό,τι απαιτείται για να δοθούν απαντήσεις στην ελληνική κοινωνία, πέρα από κάθε προσπάθεια «καπηλείας και πολιτικής εκμετάλλευσης που επιχειρείται από την αξιωματική αντιπολίτευση».

Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Εμπορίου, που σύμφωνα με πληροφορίες θα συνεδριάσει στο τέλος της εβδομάδας, ο υπουργός Επικρατείας, Γιώργος Γεραπετρίτης, θα παρουσιάσει όλα τα στοιχεία για τις συμβάσεις, τις καθυστερήσεις υλοποίησης του έργου τηλεδιοίκησης και τα διαχρονικά προβλήματα στον τρόπο λειτουργίας του ΟΣΕ. 

Παράλληλα, η ΝΔ θα συνεχίσει την πίεση προς τον Χρήστο Σπίρτζη για τα όσα έγιναν επί των ημερών του στο υπουργείο Μεταφορών και συνέβαλαν στην απαξίωση του Οργανισμού και την προβληματική εκτέλεση της επίμαχης σύμβασης 717.

Προτεραιότητα στην ασφαλή επανεκκίνηση του σιδηρόδρομου

Προτεραιότητα, όμως, στην κυβερνητική ατζέντα έχει η άμεση υλοποίηση των όσων ανακοίνωσε ο κ. Γεραπετρίτης για την ασφαλή επανεκκίνηση του σιδηροδρόμου. Στόχος είναι αυτό να καταστεί εφικτό έως το τέλος του μήνα τόσο για τα εμπορικά όσο και τα επιβατικά δρομολόγια.

Σήμερα, ο κ. Γεραπετρίτης θα έχει συναντήσεις με το σωματείο εργαζομένων στο σιδηρόδρομο, τις νέες διοικήσεις ΟΣΕ και ΕΡΓΟΣΕ και την Hellenic Train, ώστε να τεθούν επί τάπητος όλα τα θέματα για την ασφαλή έναρξη των δρομολογίων.

Οι αλλαγές στον σχεδιασμό λόγω μετάθεσης των εκλογών

Η απόφαση του πρωθυπουργού να γίνουν οι εκλογές στο τέλος της άνοιξης -με πιθανότερη ημερομηνία την 21η Μαΐου- επιφέρει αλλαγές στον κυβερνητικό προγραμματισμό. 

Ο κατώτατος μισθός θα ανακοινωθεί εντός της εβδομάδας, σύμφωνα με πληροφορίες Τρίτη ή Τετάρτη, χωρίς να συνεδριάσει εκ νέου το υπουργικό συμβούλιο. 

Ο κ. Χατζηδάκης θα επισκεφθεί τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου και στη συνέχεια θα βγει ανακοίνωση με το ύψος της αύξησης που θα ισχύσει από την 1η Απριλίου.

Η Βουλή θα κλείσει στις 7 Απριλίου και μέχρι τότε θα έχουν ψηφιστεί από αυτήν δέκα νομοσχέδια τα οποία θα κατατεθούν το επόμενο διάστημα. 

Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να προκηρύξει τις εκλογές μέχρι τις 23 Απριλίου και η χώρα θα οδηγηθεί σε μία διπλή, κρίσιμη αναμέτρηση που η διάρκειά της θα είναι περίπου δύο μήνες.

Στο μικροσκόπιο τα στοιχεία των δημοσκοπήσεων

Το κυβερνητικό επιτελείο μελετά τα στοιχεία από τις πρώτες δημοσκοπήσεις μετά το δυστύχημα στα Τέμπη που πραγματοποιήθηκαν την περασμένη εβδομάδα, με αρμόδια στελέχη να παρατηρούν ότι είναι νωρίς ακόμα για να βγουν ασφαλή συμπεράσματα, καθώς διεξάγονται μέσα σε ένα φορτισμένο κλίμα.

Επίσης, σημειώνουν ότι η φθορά που καταγράφεται για την κυβέρνηση είναι αναμενόμενη μιας και είναι αυτή που θα εισπράξει την δυσαρέσκεια των πολιτών μετά από ένα τραγικό γεγονός. 

Στέκονται, όμως, στο γεγονός ότι όσοι αποσύρουν την εμπιστοσύνη τους από τη ΝΔ δεν στρέφονται στον ΣΥΡΙΖΑ ή το ΠΑΣΟΚ, αλλά μετακινούνται προς την αδιευκρίνιστη ψήφο (αναποφάσιστοι, αποχή, άκυρο, λευκό).

Στόχος η επανασυσπείρωση των ψηφοφόρων

Αυτό σημαίνει, σύμφωνα με συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη, ότι αν αναπτυχθούν οι απαραίτητες πρωτοβουλίες από την πλευρά της κυβέρνησης μπορεί να υπάρξει επανασυσπείρωση των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος.

Ο χρόνος που απομένει μέχρι τις εκλογές κρίνεται επαρκής για να συμβεί αυτό και μέσα σε ένα πιο ψύχραιμο πολιτικά κλίμα να τεθούν εκ νέου τα κυρίαρχα διλήμματα που θα συμπεριλαμβάνουν με μεγαλύτερη έμφαση την ανάγκη αναδιάρθρωσης του κράτους και κεντρικό ερώτημα αν αυτό μπορεί να το πετύχει μια κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη ή μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ με πρωθυπουργό τον Αλέξη Τσίπρα.


epirusblog.gr
5 of 5
Με προσεκτικά βήματα η κυβέρνηση μετά τα Τέμπη -O εκλογικός στόχος και η αυτοδυναμία
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 8713934792486018892
item