Γιάννενα: Nέο συλλαλητήριο την Κυριακή 12 Μαρτίου 5:30μμ στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων

Χιλιάδες Γιαννιώτες ένωσαν τη φωνή τους με τα εκατομμύρια των Ελλήνων σε όλη τη χώρα στη σημερινή μεγαλειώδη συγκέντρωση και απεργιακή συγκέντρωση του εργατικού κέντρου Ιωαννίνων στην κεντρική της πλατεία της πόλης ενώ ένα νέο συλλαλητήριο ανακοινώθηκε για την Κυριακή 12 Μαρτίου 5:30μμ στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων.

Στην πρώτη γραμμή η ελπίδα του τόπου, η νέα γενιά. Εκατοντάδες μαθητές έδωσαν το παρών, οργανωμένα, με τα πανό και τα πλακάτ τους.

Δίπλα τους, χιλιάδες φοιτητές του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων με τους φοιτητικούς συλλόγους να στέλνουν μήνυμα πως «Η νέα γένια δες σας συγχωρεί, όλων των νεκρών θα γίνουμε φωνή».

Στην απεργιακή συγκέντρωση ξεχώρισε ως στιγμιότυπο τα μπλοκ των συλλόγων γονέων, οι δεκάδες μανάδες με τα καρότσια και τα παιδιά τους. 

Ο κύριος κορμός της συγκέντρωσης αποτελούνταν από τα δεκάδες μπλοκ των πρωτοβάθμιων σωματείων του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα. Δίπλα τους στάθηκαν οι αυτοαπασχολούμενοι έμποροι της πόλης, όπου με κάλεσμα του Εμπορικού Συλλόγου Ιωαννίνων το 90% των καταστημάτων στο εμπορικό κέντρο κατέβασε ρολά.

Ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας η απεργιακή συγκέντρωση ξεκίνησε με χαιρετισμό της Τασίας Κίτσου προέδρου του Συλλόγου Γυναικών Ιωαννίνων (ΟΓΕ), όπου στο σύντομο μήνυμα της ανάμεσα στα άλλα υπενθύμισε ότι η παρουσία εκατοντάδων γυναικών στην απεργιακή συγκέντρωση τιμά με τον καλύτερο τρόπο όλες εκείνες τις μανάδες που χάσανε τα παιδιά τους στα Τέμπη.

Στην εξέδρα της απεργιακής συγκέντρωσης πήραν τη δική τους θέση δύο μαθήτριες από το Γενικό Λύκειο Κατσικάς, η Έλενα Λέκκα και η Ελευθερία Ζώνιου που διάβασαν μηνύματα των συμμαθητών τους ενώ χαιρετισμό εκ μέρους των φοιτητικών συλλόγων έκανε η Δάφνη Παφίλη πρόεδρος του συλλόγου φοιτητών Χημικού Ιωαννίνων.

Ακολούθησε ο χαιρετισμός του Τάσου Τόκα προέδρου της Ομοσπονδίας Γονέων Δήμου Ιωαννιτών που ανάμεσα στα άλλα επανέφερε το αίτημα των Συλλόγων Γονέων της πόλης για άμεσα μέτρα ελέγχου της αντισεισμικής θωράκισης των σχολικών μονάδων.

Αμέσως μετά από τα μεγάφωνα το μέγα πλήθος κλήθηκε να τηρήσει ενός λεπτού σιγής την ίδια ώρα που οικοδόμοι έριχναν από το κτίριο της Περιφέρειας Ηπείρου μαύρα πανιά.

Αμέσως μετά ο Θανάσης Νάκος αντιπρόεδρος της διοίκησης του εργατικού κέντρου απηύθυνε την κεντρική ομιλία όπου ανάμεσα στα άλλα ανέδειξε την προσπάθεια συγκάλυψης των πραγματικών αιτιών του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη, αναφερόμενος στις πολιτικές όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων.

Παράλληλα επεσήμανε ότι η απεργιακή συγκέντρωση είναι βήμα διεκδικήσεις μέτρων προστασίας της Υγείας και Ασφάλειας σε όλους τους χώρους δουλειάς. 

Κατήγγειλε ότι όπως στους σιδηροδρόμους έχουν επιβληθεί απάνθρωπες συνθήκες εργασίας με 9 ημέρες συνεχόμενης εργασίας έτσι και στις μεγάλες βιομηχανίες τροφίμων του νομού, τα 7η μέρα είναι κανόνας. 

Μάλιστα προειδοποίησε ότι είναι ζήτημα χρόνου σε αυτές τις συνθήκες της εντατικοποίησης να συμβεί και στα Γιάννενα πολύνεκρο εργατικό ατύχημα.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: Nέο συλλαλητήριο την Κυριακή 12 Μαρτίου 5:30μμ στην κεντρική πλατεία Ιωαννίνων
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 2729857445652094485
item