Γιάννενα: FIRST® LEGO® League στα Γιάννενα, την Κυριακή 5 Μαρτίου

Την Κυριακή 5 Μαρτίου 2023, θα διεξαχθεί ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Ηπείρου FIRST® LEGO® League στα Γιάννενα, ο οποίος θα φιλοξενήσει τις ομάδες της ευρύτερης περιοχής και αποτελεί μια συνδιοργάνωση της Eduact με το Εργαστήριο Διδακτικής & Σχολικής Παιδαγωγικής του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Ο Διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί στους χώρους του Π.Τ.Δ.Ε 09:00 - 18:00.

Στο FIRST® LEGO® League Challenge οι ομάδες εμπλέκονται στην έρευνα, την επίλυση προβλημάτων, τον προγραμματισμό και την ρομποτική. Εισάγει σε παιδιά ηλικίας 9-16 τις έννοιες της επιστήμης, τεχνολογίας, μηχανικής και μαθηματικών (STEM) μέσω μιας διασκεδαστικής, και πρακτικής διαδικασίας μάθησης. 

Οι συμμετέχοντες αποκτούν πραγματική εμπειρία επίλυσης προβλημάτων, βοηθώντας τους σημερινούς μαθητές και εκπαιδευτικούς να χτίσουν μαζί ένα καλύτερο μέλλον.

Στόχος της φετινής σεζόν SUPERPOWERΕD℠, είναι οι ομάδες του FIRST® LEGO® League να ερευνήσουν από πού προέρχεται η ενέργεια και πώς διανέμεται, αποθηκεύεται και χρησιμοποιείται. Επιστρατεύοντας την SUPER POWERED δημιουργικότητά τους εργάζονται προκειμένου .να χτίσουν ένα καινοτόμο και καλύτερο ενεργειακό μέλλον. 

Ο διαγωνισμός διεξάγεται με την Έγκριση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Το FIRST® LEGO® League είναι μια συνεργασία της FIRST® (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) και του εκπαιδευτικού τομέα της LEGO® Education. Διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 110 χώρες παγκοσμίως, ενώ Εθνικός Διοργανωτής για την Ελλάδα είναι ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Eduact. 

Φέτος το FIRST® LEGO® League Greece γιορτάζει 10 χρόνια διεξαγωγής στην Ελλάδα από την Eduact. 10 σεζόν που έχουν αλλάξει τα δεδομένα για την εκπαιδευτική ρομποτική στην Ελλάδα και έχουν εμπνεύσει χιλιάδες νέους να ασχοληθούν με το STEM και να καινοτομήσουν.


Ο Περιφερειακός Διαγωνισμός Ηπείρου είναι ένας από τους οκτώ περιφερειακούς διαγωνισμούς που θα διεξαχθούν φέτος στην Ελλάδα. Συνολικά το 30% των ομάδων θα εξασφαλίσουν την πρόκριση τους στον τελικό του FIRST® LEGO® League Greece που θα λάβει χώρα στις 18 και 19 Μαρτίου στην Θεσσαλονίκη.

Τη διοργάνωση υποστηρίζουν οι Χρυσοί Χορηγοί: ΤΙΤΑΝ, Ελληνικός Χρυσός, KLEEMANN, ο Ασημένιος Χορηγός Motor Oil και οι Μεγάλοι Χορηγοί: φυσικό μεταλλικό νερό ΔΙΟΣ και ΔΕΔΔΗΕ, ο Χορηγός Μετακίνησης Avance και ο Επιστημονικός Συνεργάτης Ο3 Out of Ordinary.
Περισσότερες πληροφορίες για τον διαγωνισμό μπορείτε να βρείτε: εδώ.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: FIRST® LEGO® League στα Γιάννενα, την Κυριακή 5 Μαρτίου
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1357127730936790514
item