Ο Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε στο Facebook μετά από δύο χρόνια: «I'M BACK», έγραψε με στόμφο

Ο Ντόναλντ Τραμπ έκανε την πρώτη του ανάρτηση στο Facebook μετά δύο χρόνια, αφού η πρόσβασή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης είχε ανασταλεί επειδή υποστήριξε τους διαδηλωτές της επίθεσης της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο.

«Επέστρεψα», έγραψε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ την Παρασκευή σε ανάρτηση την οποία συνόδευσε με ένα βίντεο της ομιλίας του για τη νίκη στις εκλογές του 2020, μαζί με τον γιο του Μπάρον και τον Μάικ Πενς.

ADVERTISEMENT

Η πρώτη του ανάρτηση ήρθε λίγες ώρες μετά την αποκατάσταση του καναλιού του στο YouTube.

Ο Τραμπ «εκδιώχθηκε» από τις περισσότερες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης μετά την εξέγερση στο Καπιτώλιο στις 6 Ιανουαρίου 2021.

Πλέον, έχει στη διάθεσή του Instagram, Facebook, Twitter και YouTube και μπορεί να απευθυνθεί σε εκατομμύρια πολιτών κατά τη διάρκεια της προεδρικής του εκστρατείας.

Τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης απέκλεισαν τον Τραμπ λόγω ανησυχιών ότι θα υποκινούσε τη βία

Η Meta, η οποία είναι ιδιοκτήτρια του Facebook, ανακοίνωσε στις 25 Ιανουαρίου ότι θα επέτρεπε στον Τραμπ να επιστρέψει εάν συμμοφωνόταν με τους κανόνες.

Καρόλο που έχει αποκατασταθεί η πρόσβασή του και στο Twitter, ο ίδιος δεν έχει δημοσιεύσει κάτι, αλλά επέλεξε να χρησιμοποιήσει το Truth Social.

Σε μια ανάρτηση στον αγαπημένο του ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης την Πέμπτη, είπε ότι οι ΗΠΑ, όχι η Ρωσία ή η Κίνα, είναι η «μεγαλύτερη απειλή για τον Δυτικό Πολιτισμό».

Το YouTube απέκλεισε τον Τραμπ αρχικά λόγω ανησυχιών ότι θα υποκινούσε τη βία. Στην αρχή ο λογαριασμός του τέθηκε σε αναστολή για μόλις επτά ημέρες, αλλά στη συνέχεια παρατάθηκε σε δύο χρόνια.

Το τελευταίο βίντεο που ανέβηκε στο κανάλι του στο YouTube ήταν μια ομιλία διάρκειας 46 λεπτών από τον Λευκό Οίκο που ισχυριζόταν ότι οι εκλογές ήταν νοθευμένες.

Με τίτλο, «Αυτή μπορεί να είναι η πιο σημαντική ομιλία που έχω κάνει ποτέ», αρνήθηκε να παραδεχτεί την ήττα του από τον Τζο Μπάιντεν και περιέγραψε τη νομική μάχη που βρίσκεται σε εξέλιξη για την ανατροπή της ψηφοφορίας.

epirusblog.gr
5 of 5
Ο Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε στο Facebook μετά από δύο χρόνια: «I'M BACK», έγραψε με στόμφο
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 830562914060552214
item