Κοντά στο Πάσχα θα ανακοινωθούν οι εκλογές -Τι δείχνουν οι κρυφές δημοσκοπήσεις

Μετά την συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας για το δυστύχημα στα Τέμπη και τις υποδομές ασφάλειας του ΟΣΕ, η οποία διεξήχθη χθες στη Βουλή, η κυβέρνηση θα επιχειρήσει σταδιακά να διευρύνει την ατζέντα του πολιτικού διαλόγου.

Σύμφωνα με κυβερνητικά στελέχη, τα στοιχεία και τα έγγραφα που κατατέθηκαν δίνουν ξεκάθαρες απαντήσεις και «καταρρίπτουν με αποδείξεις και τεκμήρια τα μυθεύματα της αξιωματικής αντιπολίτευσης», ενώ το λόγο από εδώ και πέρα έχει η δικαιοσύνη προκειμένου να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια και να αποδοθούν ευθύνες.

Γνωρίζουν, βέβαια, ότι αυτό δεν θα είναι εύκολο από την στιγμή που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επενδύσει πολιτικά στην αντιπαράθεση για τις ευθύνες του τραγικού δυστυχήματος, όμως εκτιμούν ότι όσο αποκαλύπτεται η αλήθεια για τα γεγονότα θα εκτίθεται η προσπάθεια «να αποκομίσει μικροπολιτικά οφέλη από την τραγωδία».

Περνά στην αντεπίθεση το Μαξίμου

Απέναντι, στον πόλεμο που περιμένει από την Κουμουνδούρου το Μέγαρο Μαξίμου είναι αποφασισμένο να περάσει στην αντεπίθεση, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να δίνει χθες τον τόνο, καθώς κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα για «χυδαία προπαγάνδα πάνω στον ανθρώπινο πόνο με ψέματα» (Mega), σχολιάζοντας την επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στον υπό κατασκευή σταθμό του κέντρου ελέγχου κυκλοφορίας στη Λάρισα.

Το θέμα θα μείνει ψηλά στην προεκλογική ατζέντα, ωστόσο, το κυβερνητικό επιτελείο θα επιδιώξει η συζήτηση να αφορά την αντιμετώπιση των χρόνιων παθογενειών του «βαθέος κράτους» που συνέβαλαν στο τραγικό δυστύχημα. 

Εκτιμούν ότι η τραγική συγκυρία την κατέστησε πιο επίκαιρη από ποτέ και παρά τον θυμό των πολιτών που μεταφράζεται σε απώλειες για το κυβερνών κόμμα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει το πολιτικό κεφάλαιο, τη βούληση και τις προτάσεις για να πείσει ότι μπορεί να συγκρουστεί με κατεστημένες νοοτροπίες και αντιλήψεις και να προχωρήσει στον εκσυγχρονισμό δομών που υστερούν και στην πρώτη τετραετία δεν ολοκληρώθηκε η μεταρρύθμιση τους. 

Σε αντίθεση, όπως υποστηρίζουν οι ίδιες πηγές, με τον κ. Τσίπρα που «ήταν και παραμένει ο πολιτικός εκφραστής και προστάτης όλων των πυρήνων του αναχρονισμού και της αντιδραστικότητας».

Δημοσκοπήσεις: Καθαρή διαφορά ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα τελευταία στοιχεία από μετρήσεις, ειδικά στα λεγόμενα focus group, που φτάνουν στο Μέγαρο Μαξίμου δείχνουν ότι η ΝΔ έχει σταματήσει πλέον να καταγράφει απώλειες, εξισορροπώντας τα ποσοστά της σε επίπεδα που της επιτρέπουν, σύμφωνα και με τις δημοσκοπήσεις που δημοσιεύτηκαν, να διατηρεί μια καθαρή διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος δεν κατορθώνει να κερδίσει από την δυσαρέσκεια των πολιτών. 

Η μετακίνηση των ψηφοφόρων στη συντριπτική τους πλειοψηφία στην «γκρίζα ζώνη» των αναποφάσιστων, επιτρέπει στους συνεργάτες του κ. Μητσοτάκη να αισιοδοξούν ότι μπορεί να υπάρξει επανασυσπείρωση εφόσον τους παρουσιαστεί ένα συνεκτικό σχέδιο ριζικής αλλαγής των κρατικών δομών που υστερούν και λειτουργούν ως τροχοπέδη για την πρόοδο της χώρας.

Κοντά στο Πάσχα η ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών

Οι δημοσκοπήσεις που θα διεξαχθούν στις αρχές Απριλίου θα δώσουν πιο σαφή εικόνα για τις αλλαγές που έχουν συντελεστεί στην κοινωνία και τις διαθέσεις του εκλογικού σώματος, όπως εκτιμούν δημοσκόποι και πολιτικοί αναλυτές.

Κοντά στο Πάσχα αναμένεται να αποσαφηνίσει ο πρωθυπουργός τις προθέσεις για την ημερομηνία των εκλογών, όπως είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος(Mega). Επικρατέστερη ημερομηνία παραμένει η 21η Μαΐου και θεωρείται εξαιρετικά δύσκολο να ανατραπεί ο σχεδιασμός για εκλογές την άνοιξη. 

epirusblog.gr
5 of 5
Κοντά στο Πάσχα θα ανακοινωθούν οι εκλογές -Τι δείχνουν οι κρυφές δημοσκοπήσεις
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 3296256636336588646
item