Άρτα: Πρωτοφανής Χαλαζόπτωση στον κάμπο της Άρτας

Ένα ακόμη χτύπημα στην αγροτική παραγωγή της Άρτας....Μεγάλες ζημιές από χαλάζι σε περιοχές του Δήμου Νικ. Σκουφά....Επιπτώσεις στις καλλιέργειες ακτινιδίων και εσπεριδοειδών.

Μια ακόμη ζημιά καταγράφουν τα αγροτικά νοικοκυριά της Άρτας καθώς τα έντονα καιρικά φαινόμενα των προηγούμενων ημερών, έπληξαν με χαλάζι τις καλλιέργειες κυρίως ακτινιδίων αλλά και εσπεριδοειδών σε περιοχές του κάμπου της Άρτας.

Οι ζημιές εντοπίζονται στο Δήμο Νικ, Σκουφά και στα χωριά από Κομπότι μέχρι Συκιές, Κομμένο, Περάνθη και Νεοχώρι. 

Οι αγρότες που επλήγησαν ζητούν να μάθουν τι μέλει γενέσθαι, καθώς τις περιοχές που χτύπησε το χαλάζι επισκέφθηκε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Στύλιος, που συνοδεύονταν από τον Προϊστάμενο του ΕΛΓΑ Ιωαννίνων Γιάννη Παπαγιάννη.
Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει ανοίξει αναγγελία για δηλώσεις για το φυτικό κεφάλαιο που γίνονται ατελώς.

Αυτή την περίοδο, τα εσπεριδοειδή που καλύπτονται για ζημιές από χαλαζόπτωση είναι οι ποικιλίες βαλέντσια, Lane Late, τα λεμόνια και τα μανταρίνια Ορτάνικ.

Σε ότι αφορά τα ακτινίδια, αυτή την περίοδο δεν υπάρχει καρπός, που μπορεί να είναι λόγος αποζημίωσης, όμως οι ζημιές στα κλαδιά είναι εμφανής και όταν θα αρχίσουν να δένουν οι καρποί τότε θα φανεί το μέγεθος της ζημιάς.







































epirusblog.gr
5 of 5
Άρτα: Πρωτοφανής Χαλαζόπτωση στον κάμπο της Άρτας
epirusblog.gr
5 of 5
Αρτα 2647896244439598282
item