Σύγκρουση ελικοπτέρων στο Κεντάκι: Αναφορές για τουλάχιστον εννέα νεκρούς

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι πιστεύεται ότι έχασαν τη ζωή τους κατά τη συντριβή δύο στρατιωτικών ελικοπτέρων στο Κεντάκι των ΗΠΑ, σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη κατά τη διάρκεια μιας εκπαιδευτικής αποστολής ρουτίνας, επάνω από την κομητεία Τριγκ. 

Τα εμπλεκόμενα ελικόπτερα HH60 Blackhawk συγκρούστηκαν και συνετρίβησαν γύρω στις 10 το βράδυ της Τετάρτης (ξημερώματα Πέμπτης, ώρα Ελλάδας) στο Φορτ Κάμπελ, σύμφωνα με δήλωση που εξέδωσε η στρατιωτική βάση. 


Η τύχη των μελών του πληρώματος παραμένει μέχρι στιγμής επισήμως άγνωστη, σύμφωνα με την εκπρόσωπο του στρατού Νόντις Θέρμαν, η οποία δεν διεκρίνισε τον αριθμό των επιβαινόντων στα ελικόπτερα. «Η διοίκηση είναι αυτή τη στιγμή επικεντρωμένη στη φροντίδα των μελών του πληρώματος και των οικογενειών τους», πρόσθεσε η ίδια.

Ωστόσο, o τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός WKDZ μετέδωσε ότι υπάρχουν αρκετοί νεκροί, επικαλούμενος δηλώσεις Αμερικανού στρατιωτικού που βρίσκεται στο σημείο.

Στην περιοχή έχει κληθεί και ιατροδικαστής, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύει ο ραδιοφωνικός σταθμός στο site του  διακρίνονται οχήματα της Πυροσβεστικής, περιπολικά και ασθενοφόρα.

kentucky_in__2_
kentucky_in__1_
kentucky_helicopter_crush_2xr
Ο κυβερνήτης του Κεντάκι, Άντι Μπέσιαρ δήλωσε με ανάρτησή του στο Twitter ότι αναμένεται να υπάρχουν θύματα και ότι στο ατύχημα ανταποκρίθηκαν η αστυνομία της πολιτείας του Κεντάκι και η πολιτειακή υπηρεσία διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων.

Κάτοικοι της περιοχής γύρω από τη στρατιωτική βάση περιέγραψαν στον ραδιοφωνικό σταθμό πώς ξαφνικά άκουσαν μέσα στη νύχτα έναν δυνατό κρότο και κατόπιν δύο εκρήξεις.

Με πληροφορίες από WKDZ, Daily Mail

epirusblog.gr
5 of 5
Σύγκρουση ελικοπτέρων στο Κεντάκι: Αναφορές για τουλάχιστον εννέα νεκρούς
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 4673344195375296080
item