Αναδίπλωση Αραχωβίτη: Δεν εννοούσα ότι θα συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και με την Ελληνική Λύση

«Θέλουμε να συγκυβερνήσουμε με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις που θεωρούν ότι το σύστημα Μητσοτάκη πρέπει να τελειώσει εδώ. 

Με όλους όσοι θέλουν να τελειώσουμε πολιτικά με την Μητσοτάκης Α.Ε.» δήλωσε ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σταύρος Αραχωβίτης, παραχωρώντας συνέντευξη στο τηλεοπτικό στούντιο της alepa.gr στη Σπάρτη και τον δημοσιογράφο Ανδρέα Δημητρακάκη. 

Ερωτηθείς ακολούθως εάν το κόμμα του θα μπορούσε να συνεργαστεί ακόμη και με την Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου, απάντησε: «Με όλες τις δυνάμεις. 

Αν ο κ. Βελόπουλος θεωρεί τον εαυτό του προοδευτική δύναμη και συμφωνήσουμε στα βασικά σημεία, στο στόχο μας, στη μετεκλογική συνεργασία, όλα τα συζητάμε. Καλώ τον ελληνικό λαό στις εκλογές που έρχονται, να σκεφτεί πολύ καλά τι να ψηφίσει».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο 24:16…

Αντίδραση στα όσα είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπήρξε από την τοπική οργάνωση του ΚΚΕ στη Λακωνία που αναφέρει ειρωνικά σε ανακοίνωσή της πως το συμπέρασμα από τη δήλωση Αραχωβίτη, είναι πως «στο προοδευτικό μέτωπο για την απαλλαγή της χώρας από την κυβέρνηση Μητσοτάκη, χωράνε όλοι… Ίσως ακόμα και η ΝΔ χωρίς Μητσοτάκη! 

Τα παραπάνω μαζί με τόσα άλλα δηλώνουν ξεκάθαρα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πιο «έτοιμος» από κάθε άλλη φορά να προσφέρει όλες του τις δυνάμεις για να υπηρετήσει το σύστημα, γιατί τώρα έχει πείρα».

Προσθέτει πως «με τη βοήθεια του δημοσιογράφου ο βουλευτής ξεκαθάρισε με γλαφυρό τρόπο τι σημαίνει για τον ΣΥΡΙΖΑ η «προοδευτική συμμαχία» που θα οδηγήσει σε «προοδευτική κυβέρνηση» αφού εκτός από το ΠΑΣΟΚ σε αυτή χωράει ακόμα και το κόμμα του Βελόπουλου».

Μετά την ανακοίνωση του ΚΚΕο κ. Αραχωβίτης, εξέδωσε διευκρινιστική ανακοίνωση στην οποία υποστηρίζει ότι «προφανώς ούτε το κόμμα του κ. Βελόπουλου μπορεί να θεωρηθεί προοδευτική δύναμη, ούτε συνεννόηση μπορεί να υπάρξει με αυτό» λέγοντας για τη δήλωσή του ότι «η απάντηση μου στην ερώτηση του δημοσιογράφου ήταν καταφανώς αφοριστική». 

Κατηγορεί, δε, τη νομαρχιακή επιτροπή του ΚΚΕ για «διαστρέβλωση» και ρωτά αν θα συνεργαστεί με τον ΣΥΡΙΖΑ στο «προοδευτικό μέτωπο».

Όλη η δήλωση του Σταύρου Αραχωβίτη έχει ως εξής: «Προφανώς ούτε το κόμμα του κ. Βελόπουλου μπορεί να θεωρηθεί προοδευτική δύναμη, ούτε συνεννόηση μπορεί να υπάρξει με αυτό. 

Η απάντηση μου στην ερώτηση του δημοσιογράφου ήταν καταφανώς αφοριστική. Προοδευτικά χαρακτηριστικά στο κόμμα του κ. Βελόπουλου μόνο τα πιο βαθιά συντηρητικά κόμματα μπορούν να δουν.

Απορίας άξιο είναι πώς μόνο η Τομεακή Επιτροπή Λακωνίας του ΚΚΕ κατάφερε να το δει ως “προοδευτική δύναμη”! Ενώ άπαντες αντιλήφθηκαν το νόημα των λεγομένων μου, η Ν.Ε Λακωνίας προτίμησε τον δρόμο της διαστρέβλωσης για λόγους που μόνο η ίδια γνωρίζει.

Επειδή θέλω να πιστεύω ότι το ΚΚΕ ανήκει στις προοδευτικές δυνάμεις που προφανώς δεν ανήκει το κόμμα του κ. Βελόπουλου, το ερώτημα – κάλεσμα παραμένει: Θα συμμετάσχει στο προοδευτικό μέτωπο όπως επιτάσσει η απλή αναλογική που μαζί ψηφίσαμε;».

epirusblog.gr
5 of 5
Αναδίπλωση Αραχωβίτη: Δεν εννοούσα ότι θα συνεργαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και με την Ελληνική Λύση
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 6604310577985520190
item