Γιάννενα: «Η άσκηση πρέπει να γίνει τρόπος ζωής στους Γιαννιώτες»

«Η άσκηση πρέπει να γίνει τρόπος ζωής και να συμπεριληφθεί στην καθημερινότητα όσο το δυνατόν περισσότερων συμπολιτών», ανέφερε ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού Νίκος Τσόλης σχολιάζοντας την καθολική ανταπόκριση που έτυχε από τους συμπολίτες που αθλούνται δωρεάν και σε όλες τις ώρες της ημέρας η δημιουργία του πρώτου υπαίθριου αθλητικού πάρκου στην παραλίμνιο περιοχή και η λειτουργία τεσσάρων νέων υπαίθριων αθλητικών πάρκων στον Κατσικά, στο «Γιαννιώτικο σαλόνι», στη Δροσιά και στο Πέραμα.

Όπως τόνισε, κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό έργου, με δεδομένη την συμπαράσταση του Δήμου προς όλα τα αθλητικά σωματεία που εδρεύουν στην πόλη ενισχύθηκαν οικονομικά ανάλογα με τις προϋποθέσεις της σχετικής πρόσκλησης ποδοσφαιρικά σωματεία της Α’ και Β΄ ερασιτεχνικής κατηγορίας με το συνολικό ποσό της επιχορήγησης να ανέρχεται στις 43.000 ευρώ.

Επίσης, υπενθύμισε πως ο Δήμος συμμετείχε οικονομικά στην τελετή λήξης του ποδηλατικού γύρου Ελλάδας, στον γύρο της λίμνης, στο Run Greece 2022, στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα θαλασσίου σκι νέων και seniors, στον αγώνα βετεράνων ΠΑΣ Γιάννινα - Άγιαξ, στον Πανελλήνιο αντάμωμα φίλων μοτοσυκλέτας  στον διεθνή διαγωνισμό μοντελισμού  και στον Πανελλήνιο αγώνα Ιστιοπλοΐας. Οι δράσεις αυτές στηρίχθηκαν με 71.400 ευρώ. 

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο, μέσω του Πνευματικού Κέντρου ενισχύθηκαν με την παροχή μεταλλίων, κυπέλλων κ.λ.π. ώστε να πραγματοποιηθούν Πανελλήνιες και όχι μόνο, εκδηλώσεις του Πρωτέα Ιωαννίνων, της Ελληνικής ομοσπονδίας ποδηλασίας, του Ποδηλατικού αθλητικού συλλόγου Ιωαννίνων, του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων κλπ.. Σύνολο ποσού 9.400 ευρώ.

Τέλος όπως επισήμανε ο κ. Τσόλης μεγάλη είναι η προσπάθεια της δημοτικής αρχής για την αναβάθμιση και τη δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων όπως είναι η σύμβαση του αθλητικού κέντρου Καρδαμιτσίων, των γηπέδων 5 επί 5 στην Κρανούλα, το Κουτσελιό και στις Λογγάδες, την εξέλιξη της εργολαβίας των γηπέδων ποδοσφαίρου στα Σεισμόπληκτα και το Νεοχωρόπουλο με φυσικό χλοοτάπητα, τη σύμβαση για παρεμβάσεις στα αποδυτήρια του γηπέδου του Κατσικά, την ανακατασκευή ενός εγκαταλελειμμένου από πολλά χρόνια γηπέδου μπάσκετ στην Ανθούπολη κλπ.

epirusblog.gr
5 of 5
Γιάννενα: «Η άσκηση πρέπει να γίνει τρόπος ζωής στους Γιαννιώτες»
epirusblog.gr
5 of 5
Ιωάννινα 1198166540153262137
item