Θεσπρωτία: Τι απαντάει ο πρόεδρος της κοινότητας Πέρδικας για το Συνεδριακό Κέντρο

Σχετικά με τα όσα ψευδώς γράφτηκαν για αυθαίρετη έξωση της θεατρικής ομάδας από το Συνεδριακό Κέντρο.

Σύμφωνα με τον κανονισμό (3852, ΦΕΚ 87/2010) ο Πρόεδρος είναι υπεύθυνος για την προστασία της δημοτικής περιουσίας στα όρια της τοπικής κοινότητας και έχει καθήκον να αναφέρει αμελλητί στον Δήμαρχο ή στον αρμόδιο αντιδήμαρχο ζημιές ή προσβολές των ιδιοκτησιών δικαιωμάτων του Δήμου. 

Τι πραγματικά συνέβη. Στις 02/3/2023 η Πρόεδρος του 5μελούς της Β' τάξης του γυμνασίου με γραπτό αίτημα ζήτησε την αίθουσα του Συνεδριακού κέντρου για προβολή ταινίας.

Θεώρησα σωστό να γίνει έλεγχος για να διαπιστωθεί ότι η αίθουσα είναι καθαρή, η οποία όπως διαπιστώθηκε δεν ήταν, βρέθηκαν αποτσίγαρα (γόπα) μπουκάλια νερού, χαρτιά κλπ. κάτω από τα καθίσματα και τους γύρω διαδρόμους.

Γιατί κ. δεν τηρήσατε τους όρους καθαριότητας;
Κάποιοι (κάποιος) βιάστηκαν να κάνουν παραπληροφόρηση διαστρεβλώνοντας την αλήθεια στρέφοντάς την δημόσια εναντίον μου. Μην αντέχοντας τα όσα εξελίχθηκαν την Κυριακή 05/3/2024 ενημέρωσα 2+1 μέλη της θεατρικής ομάδας τι έχει συμβεί.

Τους είπα να μην πάτε, να μου δώσουν το κλειδί και αύριο να έρθετε στην κοινότητα να συζητήσουμε. Ο ένας μου έλεγε δεν έχω κλειδί, ο άλλος θα δεις ότι θα πάμε κλπ.

Έγινε ένας μικρός διάλογος, δεν ήθελα να δώσω συνέχεια του θέματος και απομακρύνθηκα.
Στο βαθμό που μου αναλογεί και ο νόμος μου το επιτρέπει την επόμενη μέρα άλλαξα τον αφαλό της κλειδαριάς προκειμένου να προστατέψω την περιουσία του Δήμου - της Κοινότητας.

Περίμενα να έρθουν να μου πουν “Πρόεδρε ότι κι αν έγινε δεν θέλουμε να ξαναγίνει και η υπόθεση θα έληγε εκεί”.

Αν δεν ανακαλέσετε τα όσα ψευδώς γράφτηκαν, από εδώ και στο εξείς για ό,τι και αν συμβεί θα είστε υπόλογοι απέναντι στους πολίτες της Πέρδικας και γενικότερα του Δήμου.

Κάποιοι της αντιπολίτευσης στο Δήμο είπαν ότι θα φέρουν το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ας το φέρουν, αλλά μην ξεχάσουν να καλέσουν και μένα.

Ο πολιτισμός προάγει τα ήθη. Είμαστε υπέρ των συλλόγων και φορέων σε γενικότερο επίπεδο, για την εκγύμναση, εκμάθηση παραδοσιακών χορών, ζούμπα, μουσική, ζωγραφική, καράτε, Taekwondo κλπ. 

Σε συνεργασία με τον Δήμο παραχωρήθηκε δωρεάν χώρος στην ανακαινισμένη αίθουσα του πνευματικού η οποία διαθέτει θέρμανση και ψύξη με την υποχρέωση να διατηρούν τον χώρο καθαρό. 

Το ενδιαφέρον μου για τα νέους είναι γνωστό και το έχω αποδείξει εμπράκτως καθώς χρηματοδοτήθηκαν: Το γυμνάσιο το 2019 για εκπαιδευτική εκδρομή, ό Ερμής Πάργας - Θεσπρωτίας γιά το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, το Νηπιαγωγείο για τοποθέτηση δαπέδου κλπ. Δεν αναφέρω τα ποσά. 

Στην θεατρική ομάδα κατόπιν προφορικής συζήτησης με 2 από τα μέλη της και χωρίς γραπτό αίτημα, τους παραχωρήθηκε το Συνεδριακό έως ανεβάσουν τη θεατρική παράσταση.

Μιά αίθουσα “στολίδι” όχι μόνο γιά την Πέρδικα αλλά και όλου του Νομού.
Μία αίθουσα η οποία χρησιμοποιείται για χρόνια από Συλλόγους και δημότες. (Συνελεύσεις, συγκεντρώσεις, Σχολικές γιορτές, παραστάσεις, αιμοδοσία, Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις κλπ.). 

Μία αίθουσα τόσο χρήσιμη !!! Μία αίθουσα που τα έχει όλα !!! ( Καθίσματα, μεγάλος χώρος, ξύλινο πατάρι, θέρμανση, ήχο, εξαερισμό κλπ.) και όλα αυτά τα κάνουμε όλοι χρήση χωρίς να χρεώνεται κανείς πέραν της Δημοτικής αρχής. Είναι αυτονόητος ο σεβασμός στον χώρο αυτό και όχι επιβλητικός. Δεν ζητήσαμε χρήματα, δεν ζητήσαμε αποφάσεις Δήμου και γραφειοκρατικά έγγραφα.

Ζητάμε μόνο σεβασμό.
Ήρθαμε σε επαφή με 2 από τα μέλη της ομάδας, έδωσα το κλειδί και η παρεξήγηση λύθηκε, με την μόνη διαφορά ότι θα πρέπει να ορίσετε έναν επικεφαλή ο οποίος θα φέρει την ευθύνη για ότι συμβεί.

Σας καλώ να ανακαλέσετε τα όσα ψευδώς γραφτηκαν γιατί στην ομάδα υπάρχουν και άτομα που δεν συμφωνούν.

Σας προτείναμε με τον κ. Δήμαρχο να μπείτε υπό την αιγίδα του πολιτιστικού συλλόγου, με αυτόν τον τρόπο μπορεί να σας βοηθήσει και να έχετε και οφέλη.

Έχουμε όλη την καλή διάθεση εφόσον μας ζητηθεί και μπορούμε να σας βοηθήσουμε.
epirusblog.gr
5 of 5
Θεσπρωτία: Τι απαντάει ο πρόεδρος της κοινότητας Πέρδικας για το Συνεδριακό Κέντρο
epirusblog.gr
5 of 5
Ήγουμενίτσα 7120410708016030476
item