Οικονόμου για Ανδρουλάκη: Αυτοπροτάθηκε για πρωθυπουργός

Για τις εκλογές που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στις 21 Μαΐου μίλησε το πρωί της Τετάρτης (29/3) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου

«Η πρώτη κάλπη θα καθορίσει ποιος και πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος» επεσήμανε και αναφερόμενος στον Νίκο Ανδρουλάκη δήλωσε πως «αυτοπροτάθηκε για πρωθυπουργός».

«Η ιστορική εμπειρία έχει δείξει ότι δεν υπάρχει πολιτική πρώτη ύλη για αποτελεσματικές και σταθερές κυβερνήσεις συνεργασίας στη χώρα» ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου στην εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα» με τον Δημήτρη Οικονόμου και τον Άκη Παυλόπουλο.

Απαντώντας στην κριτική που δέχτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες κατά την προκήρυξη των εκλογών πως προεξόφλησε ότι θα στηθεί και δεύτερη κάλπη, ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε ότι κατ’ αρχήν ο πρωθυπουργός ήταν πλήρως ευθυγραμμισμένος με την θέση του ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

Απαντώντας στην κριτική που δέχτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες κατά την προκήρυξη των εκλογών πως προεξόφλησε ότι θα στηθεί και δεύτερη κάλπη, ο Γιάννης Οικονόμου σημείωσε ότι κατ’ αρχήν ο πρωθυπουργός ήταν πλήρως ευθυγραμμισμένος με την θέση του ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας.

«Δεν ευθυνόμαστε εμείς για το καθεστώς της απλής αναλογικής, η ιστορική εμπειρία έχει δείξει ότι δεν υπάρχει πολιτική πρώτη ύλη για αποτελεσματικές και σταθερές κυβερνήσεις συνεργασίας στη χώρα» διευκρίνισε για το θέμα της δεύτερης κάλπης.

«Λέμε ότι στη χώρα δεν υπάρχει πολιτική πρώτη ύλη, για να προκύψει μια κυβέρνηση συνεργασίας βιώσιμη και συμπαγής, όλα αυτά όμως περνούν σε δεύτερη μοίρα στις 21 Μαΐου, γιατί έχουμε εκλογές και η κοινωνία θα μιλήσει» επεσήμανε.

«Ο κόσμος θα αξιολογήσει τις πολιτικές για το μέλλον του»

«Η πρώτη εκλογή είναι η εκλογή που θα δείξει από ποιον και πώς θα κυβερνηθεί ο τόπος. Είναι σαφής η άποψή μας για το πώς πρέπει να κυβερνηθεί η χώρα. 

Ο κόσμος θα αξιολογήσει τις πολιτικές για το μέλλον του. Στις εκλογές ο κόσμος πρέπει να σκεφτεί τι θα ψηφίσει και τι θα απορρίψει, αν θα κατοχυρώσουμε την πρόοδο που έχουμε κάνει ή θα κινδυνεύσουμε να γυρίσουμε πίσω» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Εστιάζοντας στην κριτική για τα όσα δεν έγιναν στο Δημόσιο, τις «νησίδες αναχρονισμού», όπως τις έχει χαρακτηρίσει και ο πρωθυπουργός ο Γιάννης Οικονόμου είπε: «Αναγνωρίσαμε τα λάθη μας, οι παθογένειες 40 ετών δεν σβήνονται σε μια 4ετία, και δεν το λέω αυτό ως άλλοθι. 

Με τον κρατισμό συγκρουστήκαμε, αλλού πετύχαμε, αλλού πήγαμε πιο αργά. Θέλουμε να πάμε πιο τολμηρά και πιο γρήγορα στο μέλλον».

«Ο Νίκος Ανδρουλάκης είπε ”είμαι και εγώ εδώ”»

Αναφερόμενος στην τοποθέτηση μη εκλεγμένων πολιτευτών σε καίρια πόστα είπε πως «οι δεξιότητες και το βιογραφικό ήταν εκείνο που βάρυνε για τις επιλογές, δεν μπορεί να κατηγορήσει κανείς την κυβέρνηση ότι τα βασικά στοιχεία δεν ήταν τα προσόντα. Και στην συντριπτική πλειοψηφία δικαιώθηκαν οι επιλογές της κυβέρνησης».

Και να μην ξεχνάμε, συνέχισε, ότι «δεν κυβερνούσαμε σε ήρεμα νερά, μην ξεχνάμε τι περάσαμε και τι ζήσαμε. Το ζητούμενο της πολιτικής θα είναι η διαχείριση κρίσεων».

«Ο κ. Ανδρουλάκης αυτοπροτάθηκε για πρωθυπουργός, είναι λογικό, είπε ότι ”είμαι και εγώ εδώ”» τόνισε μιλώντας για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής.

«Ούτε μια δικαστική απόφαση φαίνεται ότι μπορεί να καταλύσει τους δεσμούς του κ. Τσίπρα με τον καταδικασμένο Νίκο Παππά»

Αυτό που δεν είναι λογικό είναι οι γρίφοι, συνέχισε ο Γιάννης Οικονόμου εξαπολύοντας επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα: «Το λέω για τον κ. Τσίπρα, διότι όταν λες προοδευτική διακυβέρνηση, γιατί επιμένεις να μιλάς με γρίφους, γιατί δεν μιλάς με ονόματα; Τι εννοεί; Ότι θα ξαναπιάσει το νήμα με τον κ. Βαρουφάκη που είπε πριν από λίγες ημέρες να ανατινάξουμε τις τράπεζες; Όταν δεν το λένε με λόγια, δείχνει ότι ενδεχομένως θέλουν να κρύψουν πράγματα».

Επίσης, είπε ότι «ούτε μια δικαστική απόφαση φαίνεται ότι μπορεί να καταλύσει τους δεσμούς του κ. Τσίπρα με τον καταδικασμένο Νίκο Παππά».

Μιλώντας για το ενδεχόμενο μετά τις εκλογές τις 21ης Μαΐου να έρθει ο Νίκος Ανδρουλάκης με πρόταση για κυβερνητική συνεργασία ο Γιάννης Οικονόμου διευκρίνισε ότι «μέχρι τις εκλογές μιλάμε με τον λαό. Εμείς θα αξιολογήσουμε την εντολή του λαού, αλλά πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει πολιτική πρώτη ύλη για σταθερές κυβερνήσεις συνεργασίας».

Σε ερώτηση αν θα υπάρξει ντιμπέιτ πολιτικών αρχηγών απάντησε: «Θα τα δούμε όλα αυτά, ο πρωθυπουργός δεν αποφεύγει την πολιτική αντιπαράθεση, είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε για οποιαδήποτε συζήτηση που οργανωμένα θα δώσει στον κόσμο την ευκαιρία να κρίνει και να καταλάβει τις απόψεις μας».


epirusblog.gr
5 of 5
Οικονόμου για Ανδρουλάκη: Αυτοπροτάθηκε για πρωθυπουργός
epirusblog.gr
5 of 5
πολιτική 78386558428616238
item