Συνάντηση Μέτσολα-Ζελένσκι στην Ουκρανία - «Το Κίεβο θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα συναντήθηκε με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον πρόεδρο της ουκρανικής Βουλής Ρουσλάν Στεφαντσούκ, μεταξύ άλλων, στην Ουκρανία.

Μαζί με τον Στεφαντσούκ απέθεσε λουλούδια σε μνημείο πεσόντων στρατιωτών.

Μετά τη συνάντηση της Μέτσολα με τον Ζελένσκι, η ουκρανική πλευρά δήλωσε πως ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν «η ειρηνευτική φόρμουλα» που πρότεινε το Κίεβο και οι προοπτικές μιας ειρηνευτικής συνόδου κορυφής με ευρεία συμμετοχή των χωρών του παγκόσμιου νότου.

Επιπλέον, ο Ουκρανός πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

With President @ZelenskyyUa in Lviv. I have learnt many things from Ukraine the past year. But perhaps the most important lesson is one articulated by Taras Shevchenko: "Keep fighting, you are sure to win". True in the quest for peace & freedom as it is in life. Never give up.
The President of the European Parliament Roberta Metsola with the President of Ukraine Volodymyr Zelenskyy, in Lviv, Ukraine.

Share

Η Μέτσολα, που είναι από τη Μάλτα, έφθασε στην πόλη Λβιβ, περίπου 60 χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Πολωνία, χθες Παρασκευή βράδυ.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης τη συμμετοχή της Μέτσολα στη διεθνή διάσκεψη «Μαζί για τη δικαιοσύνη», η οποία εστιάζει στο πώς η Ρωσία θα μπορούσε να λογοδοτήσει για την επίθεση εναντίον της Ουκρανίας.

Σε σχόλιο για τη διάσκεψη, η Μέτσολα είπε πως χωρίς λογοδοσία, ελευθερία και δικαιοσύνη δεν μπορεί να υπάρξει ειρήνη. «Ο κατευνασμός ουδέποτε λειτούργησε», είπε.


epirusblog.gr
5 of 5
Συνάντηση Μέτσολα-Ζελένσκι στην Ουκρανία - «Το Κίεβο θα ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης»
epirusblog.gr
5 of 5
κοσμος 2527516290122192925
item